Annem İçin Yeni Yazı



ANNEM İÇİN YENİ YAZIANNEM İÇİN YENİ YAZI




. Biz onun tam bir baş belası olduğunu düşünüyor, onun bu yaptıklarının bizim yaşama sevincimizi gideren bir kötü huyluluk olduğunda karar kılıyorduk.


Önce kardeşimle birlik olmuş, sonra onunla kavgalara başlayarak ayrılmıştı. Kardeşim altta, o üstte yaşıyorlardı. Çatı katına çıkmıştı Annem. Soba bacası tütüyor, evin içine sarıyordu. Kardeşime kesin uyarı veriyor," evden çıksın" diyordu. Kardeşim bir ev bulup çıktı. Taşınırken yarı tatildi, ben Annemin etkisiyle taşınmada ona yardım etmemiştim ve bu davranışımın doğru olduğunu düşünüyordum.


Annem onun boşalttığım kata yerleşti. Biz yarıyıl tatilini onunla geçirdik. Tatil bitince onu da alarak Ankara’ya gittik. Ama orda durmadı. Kendini -gelip alsın- diye Abi’mi çağırdı. Kız kardeşim telefon etmiş, Annemde huysuzluklar baş göstermişti.


Beş yıl böyle geçti. Kah üst kata taşındı Annem, kah orta kata, bazen de alt katı tercih ediyordu. Biz tatilleri onun yanında geçiriyorduk. Kardeşimi yine çağırmıştı evine. Altlı üstlü oturmaya karar vermişlerdi. Sürekli problem çıkarıyordu. Ne yapsak olmuyor," bir türlü rahata kavuştum" demiyordu.


"Tayinin bir çıksa buraya" diyordu," sen bana bakarsın, değil mi?" "Ama Anne" diyordum 1sen benim eşimle de geçinemiyorsun". Susuyordu o zaman. Derin bir suskunluğa gömülüyordu. "Ananıza bakmayacaksınız değil mi" diyordu. Ana hakkını biliyorsunuz. Anne hakkını helal etmezse cennete gidemezsiniz".


Böyle der, dururdu hep. Hep kendisi için yapıyordu zannederdik. Onun yaptığı rolleri anlatır, eğlence konusu yapardık. "Ölüyorum, ölüyorum, ölemiyorum" deyişini yeğenimin kızı diline dolamıştı.
Sonra benim tayinim çıktı. Beraber oturacaktık. Ne yaptı, yaptıİ kardeşimle bir arada oturmaya başladılar. Ben biraz uzak bir yere taşındım. Aradan gelip bende kalıyordu.


Ne yapıp etti, beni ona yakın bir yere taşıdı ama hiç rahat vermedi bana. 1Karnım ağrıyor, midem ağrıyor" diyor, bizi ayağa dikiyordu. Sonra da komşulara "oh yaptım onlara, hiç rahat vermedim" diyordu.
Kardeşlerden her birinin evinde bir haftalığına kalıyor, yapmadığını bırakmıyordu. Karnım midem deyişine aldanıyorduk.


Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 21.4.2015
( Annem İçin Yeni Yazı başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 17.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.