Demokrasi de değişim olmama ihtimalini, içselleştirme de anti demokratik tir..
    Böyle bir sendrom, sürekli hastalık halini kanıksama ile birebir eşdeğerdir..
    Seçimle iş başına aynı kişinin gelmesi onun demokrat kimliği bile Çevresindeki yalaka ve yağdanlıkların, çepeçevre  sarmalaması ile örtülenir ve ortaya her halukarda anti demokratik uygulamar çıkar.
       ABD de Rooswelt sendromu 1932 den beri başkan olan birisinin ölene kadar başkan olma ihtimali ile amerikalıyı ilallah ettirmiş ve sırf bu sebeple anayasa değiştirilerek 2 kez üst üste den fazla başkanlık yapamama kuralı anayasalştırılmıştır.. 
       Bu sebeple hukuk üstünlüğünün bir göstergesi olarak, parti iradesine değil anayasa değişikliği ile partilere değil aday olanlara üst üste 2 defa  şartı getirilmelidir..Bu kural olmadığında salt seçim şartının şekil olarak yerine getirilmesi demokrasiye katkı sağlamaz.. Ortaya çıkan ve sürekli gelişen, "baskı guruplarının" manevi varlığı ve iradesi, Roma imparatoru CALIGULA nın, beygirini Roma senatosunda  senatör yapması gibi ileride tehlikeli sonuçlara gebedir..
2 DEFA ÜST ÜSTE her aday için anayasal bir zorunluluk Haline getirilmelidir..Yoksa Roma da imparator beygirinin bile olağan üstü yetenekleri ve özellikleri vardır.. Yoksa biz gün geçtikce düşen nitelikle birlikte EŞŞŞEĞE kalırız.. 

PAVYON KARISI
"Herkes yer içer, asıl hesabı pavyon karısı öder"
BİR CÜMLE BİR KİTAP ANLATIR
Siyasiler yer içer,,, hesabı sen ödersin sen..... 

TERÖRİST
Kaçmıyor, gizlenmiyor..
Bot alıyor, Üniforma dikiyor 
Roketi var, açıkda eğitiliyor
Mekanize ve intikal ediyor
Paralı sapık coniler destekliyor, 
Militanca giyiniyor, 
Çatışıyor..
Adı USA,...
Suriyeli Esad çağırmadı
Orada İşgalci olarak duruyor
Teröriste" eğit donat" diyor
Asker topluyor
Askere Maaş veriyor
Tır tır lojistik sağlıyor..
Dayı sen ne diyursun??
Ne yapıyursun?
Memedi kurban diye gönderiyursun
Sonuç ne baba??
Anasını seveceksen, sev
Doğacak olan çocuk kardeşliğimizdir..
Bekliyuruz

Torun Halili

.

( 2 Defa başlıklı yazı HALİLİ tarafından 1/20/2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.