Eskiden  can ciğer dost iken şimdilerde kanlı bıçaklı düşman gibi olduk,nedeni  basit,doğruları söylemesi.Güzel-çirkin kavramlarına hiç girmek istemiyorum,bence canlı ve cansız doğada bulunan tüm nesneler güzeldir,özeldir ve hepsinin görevleri vardır.
Sabahleyin yatağımdan kalkar kalmaz beni gözetliyor,yüzüne  bakmıyorum,bu kırgınlığımız ne zaman son bulur bilmiyorum.

Telefonumu,cüzdanımı alıp ayakkabılarımı giyerken arkadam sesleniyor:
"Tarağı unuttun." Biliyor ki tarağımı alırsam karşısına geçeceğim ve  bir ton azar işiteceğim.Sabahın köründe moralimi alt üst edecek  bunu çok seviyor ama ona bu fırsatı vermeyeceğim.

Ne zaman dertleşmeye kalksam yaptığım hataları başıma kakıyor.
"Yüzün kırışmış,saçların ağarmış,dişlerin çok uzun,doğru dürüst traş olamıyorsun çünkü gözlerin görmüyor,kilo verdikçe kepçe kulakların ortaya çıkıyor,suratındaki kemikler  kavanoz kapağı gibi olmuş..." Ne derse desin kulak asmıyorum artık ve kalan ömrümde onun dırdırını çekmek hiç istemiyorum.

Ne de haklıymış "Otuz Beş Yaş" şairinin söyledikleri:

 

"Şakaklarıma kar mı yağdı ne var?

Benim mi Allahım bu çizgili yüz?

Ya gözler altındaki mor halkalar?

Neden böyle düşman görünürsünüz,

Yıllar yılı dost bildiğim aynalar?"

 

( Aynalar başlıklı yazı berberce tarafından 5.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.