Eski Türkiye

Sınava gidiyorum bu kadar uzak yeri yazdığımı hatırlamıyorum. Seçimler oldu. Bir parti tek başına çoğunluk sağlayamıyor. Koalisyon zorunlu. Yeni nesil koalisyonu bilmiyor. Google’a soruyorlar bilmem kaç kişi.


Bu nesil fakirlik ve yoksulluğun ne olduğunu bilmiyor. Kriz ne demek bilmiyor. Yunanistan’ın bu günkü kuşağı gibiler. Onlar da refah içinde yaşıyorlardı. Birden bu sahte cennet bitti. Bizdeki gelişmeye göz dikti batık Avrupa. Kendi hazinelerini müsrif mirasyedi gibi yediler. Şimdi bizim tasarruflarımıza göz diktiler. İçimizdeki hainlerin gönüllü köleliğiyle yapıyorlar bunu.


Bakalım ne olacak şimdi. 2002’de yaşadığımız olayı tekrar yaşayacağız galiba. Özal’ın doldurduğu hazineyi bu hainler bir çırpıda iç ve dış işbirlikçilerine yedirmişlerdi de devlet gemisi batmaya yatmıştı. Erdoğan’ın kaptan köşküne geçmesiyle kurtulan gemi tekrar batırılmaya, doldurulan hazineler talan edilmeye başlanacak anlaşılan.


Bu gün iş beğenmeyenler yarın çalışacak iş bulamayacaklar. işyerleri batacak ve kapanacak birer birer, işçiler çıkarılacak, işsizlik tepe yapacak. Evine ekmek götüremeyenler intihar edecek. Bir yanda yıkılan yuvalar artacak.


Dolar artacak, borçlar artacak. Yakıt pahalanacak. Her şey pahalanacak. Devlet memuruna verecek para bulmak için Dünya Bankasından yüksek faizle borç isteyecek. Ellerimizdeki akıllı telefonları kaybetmeye başlayacağız.


Vergiler faizlere gidecek. Mutlu azınlık üretim yerine faize yönelecek. 3. Boğaz köprüsü hayal olacak. Köprülerde saatlerce kuyruk bekleyeceğiz. Yeni kuşakların darlık yılları baş gösterecek. Hırsızlık artacak, kapkaç yeniden yaygınlaşacak. Kaçakçılık yaygınlaşacak.


Devlet dairelerinde rüşvet yeniden başlayacak. Okullarda öğrencilere kasıtlı zayıf vermeler, zayıf alan öğrencileri başka okullardaki branşdaşlarına yönlendirmeler başlayacak. Doktorlar bıçak parası almaya başlayacak yeniden. Hakimler rüşvete isteyecekler davaları kazandırdıklarından.


Nüfuz ticareti yeniden başlayacak. Torpil, rüşvet adam kayırma yeniden gündeme gelecek. İşte eski Türkiye. Geri gelecek olan Türkiye bu. Beğenmediğiniz yeni Türkiye’nin alternatifi. Terör yeniden alevlendirilecek. Ülkeyi bölmenin planları yeniden yürürlüğe konulacak.


Yurt dışı çıkışlar yeniden sınırlandırılacak. Döviz yokluğu baş gösterecek. İnşaatlar duracak. Ev kiraları yeniden maaşların yarısına varacak. Asker bu puslu ortamda kendine vazife çıkaracak. Siyasete müdahale edecek. Emekli generaller servetlerini artıracak. Halk fakirleşecek.
Özgürlükler kısıtlanacak. Dini eğitim yeniden tırpanlanacak. Okullardaki mescitler kapanacak. Türban yasakları başlayacak.

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 15.6.2015
( Eski Türkiye başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 26.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.