Kadının fendi erkeği yendi diyorlar bu doğru. Batılı bir yazar: ‘Bu kadınlar bizi nasıl burnumuzdan tutup çekiyorlar anlamıyorum’ diyordu. Evet, kadınların fendi hep erkekleri yeniyor.

Adem (as.) ı bile şeytan doğrudan ayartamadı da Havva anamızı kullanmadı mı? Şeytanı lain olan İblisin kandıramadığı Adem’i Havva anamız nasıl kandırdı da cennetten çıkış macerası başladı. O gün bu gün kadınlar kandırıyor bizi.

Kabil de kadın yüzünden isyan etmedi mi babasına ve kardeşi Habil’i bu yüzden öldürüp kardeş katili olmadı mı? Bu yüzden kıyamete dek işlenecek tüm öldürümlere ortak olmayacak mı? Bu ilk kıtal ile kıtal çığırını açan kötü kişi olmadı mı?

Günümüzde bakıyoruz erkekler artık kadınların kölesi olmuş durumda. Dün de öyle değil miydi? Evet, öyleydi, ancak bu günkü farklı. Bu gün erkekler kadınların burnu halkalı bir kölesi olmuş durumdalar. Onların emrinden çıkmadıkları gibi, onların esiri hatta eseri durumundalar. Bu yolda kimlik ve kişiliklerini de kaybettiler.

Tarım toplumunda geçici bir zaman için de olsa hakimiyeti ele geçirdi erkekler. Bu dönemde tarımsal üretimin işçi ihtiyacı nedeniyle çok evliliklere yelken açtılar ve evde hakimiyetlerini açıkça ilan ettiler ve uzun süre bu hakimiyetlerini sürdürdüler. Erkeğin fendi kadını yenmişti.

Ancak tarım toplumu sanayi toplumuna yerini aktarınca kadınlar iş hayatından çekildi ev işleriyle yetinir oldu. Tarım toplumunun çok çocuklu yapısı yerini az çocuklu yapıya terk etti bu da kadınların işini kolaylaştırdı. Pederşahi aile yapısını da terk edip çekirdek aileye dönünce kadın iyice boş kaldı. Boş kalan kadın topluluğu hemcinsleriyle toplanmaya, sohbet ve muhabbeti artırmaya, bu arada erkekleri nasıl boyundurukları altına alacaklarına dair fikir alışverişlerinde bulunmaya başladılar. Akıllarını ve güçlerini birleştirdiler. Bu güç birliği erkek egemenliğini yıktı, yerine kadın egemenliğini kurdu ve güçlendirdi. İşte yine kadının fendi erkeği yendi.

Ancak tüketim toplumu sömürgen kapitalizm kadınları iş hayatına kattı. İş hayatına katılan kadın ev işlerini de erkeğe devredemedi, ezildikçe ezildi. Erkeğin fendi kadını yenmişti.

Ama bu da çok sürmemişti. Şimdi kadın ev işlerini de hayat müşterektir düsturuyla erkeğe devretmeye başladı. Bakalım şimdi ne olacak. Herhalde kadının fendi yine erkeği yenecek. Sonunda kadınlar kazanacak anlaşılan. Her zaman da öyle olmadı mı?

Şimdi erkekler özel arabalarıyla çok kere yalnız dolaşıyorlar yollarda. Her geçen gün yolların dolup taşmasına trafiğin tıkanmasına yol açıyorlar. Ancak kadınlar bu alanda da erkeklere rakip olmaya başladılar. Yakında erkeklerin ellerindeki otomobilleri alıp onları yay bırakacaklar her halde.

Bu da yetmeyecek toplum hayatında kadınlar erkeklerin yerini almaya başladı bile. Her alanda erkeklerle yarışan kadınlar topluluğu erkek egemenliğine son vermekle kalmayacak erkekleri egemenlikleri altına alacaklar ve son büyük zaferlerini kutlayacaklar. Anlaşılan kadının fendi erkeği yenecek yine.

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 3.5.2014
( Kadının Fendi başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 1.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.