Bir Millet Uyanıyor

Yıllardır uyutulan, morfinlenen, bastırılan, korkutulan, horlanan bir millet, bunca entrikaya, bunca dalavereye rağmen uyanmaya başladı.


200 yıldır bütün güçleriyle saldıran iç ve dış düşmanlarına rağmen boynuna geçirilen boyunduruğu koparmaya başladı. Giydirilen ölü gömleğini yırtmaya başladı. Diri diri gömdüler; o kefenini yırtıp mezarını tırnaklarıyla kazıyarak oradan başını çıkartmaya başladı.


Şimdi ellerinden gelen tüm imkanları kullanarak son bir çabayla mezarından başını çıkararak kalkmaya çalışan bu millete saldırarak onu tarihin mezarlığına gömmek ve yok etmek istiyorlar, ama başaramıyorlar, başaramayacaklar.


Bediüzzaman’ın deyişiyle ‘İstikbal’de en yüksek seda İslam’ın sedası olacaktır ‘. Evet, yine Kur ’ani bir ifadeyle diyoruz ki ‘Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır’.


Evet, tam 2 asırdır bütün şer güçler birleşti ve cephelerde mağlup edemedikleri İslam dünyasını içten içe çürütme yoluna gittiler. Oryantalizmin planlı faaliyetleri sonucu İslam ülkelerinde beşinci kol faaliyetleri yaparak kendilerine yandaş edindiler.


Gerek medya, gerek intelijansiya aracıyla zehirlerini zerk ettiler. Bazen sanat, bazen eğlence, bazen de sapık ideolojiler vasıtasıyla güçlerini artırdılar. Bünyeye mikrop gibi girdiler, kanser gibi yerleştiler ve bünyeyi sardılar. Milliyetçilik fikirleriyle İslam ümmetini parçaladılar, bölük pörçük ettiler. Fırkalara ayırdılar. Küçük küçük parçalara ayırdılar. Suni devletçikler meydana getirdiler. İçlerinde seçtikleri hainler vasıtasıyla yaptılar bunu. Ve sonra bu parçaları emirlerindeki diktatörler eliyle ezim ezim ezdiler.


İşte şimdi bu ezilmiş millet, yakılıp yıkılmış İslam milleti küllerinden doğuyor, kendine geliyor silkiniyor ve üzerindeki ölü toprağını silkeliyor. 

Etrafta duyulan bu canhıraş feryatlar yarasa çığlıklarıdır. Yüzyıllardır bastırdıkları hakikatin sesini, dirilişinin fark edilmemesini istiyorlar, yırtınıyorlar, feryat ediyorlar.


İşte bir diriliş başlamıştır. Her şeye rağmen, bütün bastırmalara rağmen, bütün engellemelere rağmen büyük diriliş başlamıştır. Görünen o ki büyük bir dev zorla uyutulduğu son uykusundan uyanmaktadır. Her türlü uyuşturma ve uyutma çabalarına rağmen uyanıyor ve silkinip kendine geliyor.


Şimdi bu uyanışın ilk işaretleri verilmiştir. Ancak düşman boş durmamaktadır. Yeni silahlar üretmekte saldırmaya başlamıştır bile. Bin bir türlü yalan ve dolanla, bin bir türlü hile ve entrikalarla donanmış olarak saldırmakta düşman. Kah basit bir olayı bahane etmekte, kah yeni söylemler üreterek karşımıza çıkmakta, yeni oyunlar icat ederek saldırmaktadır.


İslam milleti uyanmıştır artık. Kendisine yapılan suikastların farkına varmıştır. Yüzyıllık yanlışı sonlandırmaya kararlıdır. Artık yenilmeyecek, aldatılmayacaktır. Artık oyuna gelmeyecektir. Düşmanın oyunlarını sezmiştir. Düşmanın entrika ve hilesini çözmüştür.


Bu uyanışı kimse durduramayacaktır. Gün diriliş günüdür. Diriliş başlamıştır artık. Biz de diyelim şairin diliyle: Devrim irinle kanla/Evrim günlük sularla/Bizse diriliş eriyiz/Bengisu bengisu kayna ve çağla’

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 20.4.2014
( Bir Millet Uyanıyor başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 14.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.