Rabbine Teslim Olarak


Rabbine Teslim Olarak, Zalimin Yok Edilmesi, Gerçek On Bir Ayın Ramazanını Hoş Karşılamak Adına Karşılama Olacaktır

 

Öfke, korku, acı, neşe ve ıstırap gibi insan varoluşunun temel olmayan bu yıkıcı etkisini yıkmamız, mutlu mesut yaşamak ve yaşatmak için, Alemlerin Rabbi olan Rabbim C.C. gül kokulu Nebisiyle İslam’ı bize uygun görerek yaşamamız için göndermişken, aynı zamanda dürtülerle nefsin şeytanın, varoluşun bu duygulara verdiği yıkıcı yanıtını, imanla yıkmamız gerekirken hem kendi hem de başkalarının yaşamını hiçe sayarak, İslam’a uygun yaşam sürdürmüyoruz! Mübarek Ramazan ayı gelirken, Filistin de binlerce kadın, erkek, çocuk can verirken, aç kalırken bu Mübarek Ramazan’ı nasıl hoş karşılayacağız bir bileniniz var mı acaba? Ben bilemiyorum ve anlayamıyorum!

 

Bu zulüm, dünyanın içinde gözümüzün içine baka baka zalim işlerken, bizlerin protesto ile geçiştirmemiz hiçbir yarar sağlamayacak ve gelen Ramazan ayını da hoş karşılamayarak üzgün gelerek, üzgün göndereceğiz. Dünyanın dışında yaşamıyoruz içindeyiz, farkındaysanız! Ahirete öteye aşkın sevinciyle bu öteye ulaşılacak sonsuz mutluluk ve kurtuluş için, Ramazanı kardeşçe karşılamamız gerekirken, zalimden korkarak kaçarak bu kaçmayı korkuyu bir araç olarak gördüğümüz ve katlanılması gereken bir durum olarak düşündüğümüzde, bu Mübarek Ramazan, çileyle dolu hayata bir çare bulamayan kendini dinden soyutlamış dünya çıkarı için yaşayanlara gelmediği de bir gerçek iken, Mübarek Ramazana ideal bir yanıt olarak geliştirdiğimiz bir alternatif yolu olarak düşünülebilir düşünce adına neyi söyleyeceğiz acaba?

 

Ah içimiz parçalanıyor! Mübarek Ramazan bizi toplamak için gelir ve giderken, bizler hala paramparçayız! Yaşamdaki ıstırabı bir sınav biliyoruz, lakin zalimin verdiği zulüm ise birliktelik içinde aşılması gereken, imanın kalesinde zırhımızı giyerek yok etmemiz gereken bir görevdir biz Müslüman olarak bizlerin. Zalime seyirci kalmak, kaçınılmaz ötedeki hayatımızı güzelleştirmek için gelen Ramazan’ın gelişine bir hoşluk asla katmayacaktır. Biz Müslümanın ahirette erişilecek kurtuluş için katlanılması ve Rabbine teslim olarak, zalimin yok edilmesi gerçek on bir ayın Ramazanını hoş karşılamak adına karşılama olacaktır, yoksa ne mübarek Ramazan hoş gelecek bizi hoşnut edecek ne de biz onu hoş karşılayarak gönderemeyeceğiz. Bizler mutlak bir cennete dair güzelliği dünyada yaşatamazsak eğer, cehenneme olan özlemimizi yansıtarak bu dünyada da cehennemi yaşayarak ahirette Rabbimize hesap veremeyeceğiz, Rabbim esirgesin bizleri. Oysa insanın çabasız, mücadelesiz, eylemsiz, mutlak barış ve sükûnet halinin olması için bu Müslüman olarak bu benim görevim demediği müddetçe ne Ramazan ayını hoşlukla karşılarız ne de bu zulme son vermeden gelip bizi de bitirmesini seyrederek, zalime ortak olmuş oluruz ki, Rabbim esirgesin bizleri bu halden inşallah, vesselam.

Mehmet Aluç


( Rabbine Teslim Olarak başlıklı yazı kul mehmet tarafından 17.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.