Bu Kafa 2
DÜN seçimleri yaptık. Bu seçimler her seçim gibi bir sürü karışıklığa, hiç yoktan birçok olaya, yaralanma ve ölüme sebep oldu. Muhtarlık kavgası 10 kişinin ölümüne sebep oldu. Haber bu. Değil 10, bir insan hayatına değer mi?

Sandığa gelip giden partililer, çokbilmişler, akıl verenler, akıldaneler. Aman Allah’ım. Falan partiye oy verenlere’ koyun’ diyenler. Milli iradeye saygı duymayanlar, halka tepeden bakan halkçılar, halkı küçümseyen geri zekalı Beyaz Türkler, halka aptal diyen az gelişmiş beyinler, embesiller, asalaklar, milletin sırtındaki keneler, iflah olmaz çifte standartçılar, hep haklı olduğunu sananlar, kendini beğenmişler, zavallılar, çifte kavrulmuşlar, mutlu azınlıklar, sosyeteler, zavallılar, ahmaklar.

İşte 200 yıldır bu milleti horlayan, aşağılayan, "göbeğini kaşıyan adamlar" diye alay eden, bidon kafalılar diyen ahmak beyinliler, kuş beyinliler, kuş beyinsizler, işte hepsi bir olmuşlar halkı tehdit ediyorlar, ’falan partiye oy verirseniz savaş çıkar’ sözleri, aba altından sopa göstermeler, ’benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi’ diyen ama o çoban kadar akıl, irade ve yetenek sahibi olamayan, sırf belli bir tabakadan geliyor diye ortalıkta dolaşan, hayat hakkında en ufak bir düşüncesi olmayan, haddi olmayan konularda bilip bilmeden ahkam kesen, en ufak bir tarih bilgisi olmadan tarih programlarına çıkıp üzerine yorum yapan, sırf ünlü bir diplomatın kızı diye şöhret edinen ve bu şöhreti kendini küçük düşürerek harcayan bir eksik etek, bir zavallı.

Bu zavallılar O KADAR FAZLA Kİ HEPSİNİ ANLATMAYA KALEMLER KİFAYET ETMEZ. Kimi tiyatrocu, kimi televizyoncu, kimi komedi sanatçısı, kimi yazar bozuntusu, kimi haberci, kimi program moderatörü. Ama hepsinin ortak bir yönü var. Ne kendilerini biliyorlar, ne milleti tanıyorlar, ne inançları var, ne bir dünya görüşleri. Tam anlamıyla bir anarşistler. Bir şeye inanmıyorlar, ne Allah’a, ne millete, ne demokrasiye. Bir tek kimlikleri var, ne bir kişilikleri. Tek bildikleri bu halkın- onlara göre- cahilliği.

Aslında onlar şekere üşüşmüş sineklerdir; o çok sevdikleri tatlılara yapıştılar, kurtulamıyorlar, bir yandan yalanıyorlar, tatlının eksileceğinden korkuyorlar, içine pisliyorlar.

Çıkarcıdırlar, ikiyüzlüdürler, aşağılıktırlar, ahlaksızdırlar. Kendilerini dürüst satarlar, ahlak abidesi sanırlar, doğruluk dürüstlük dersleri verirler. İçki, eroin, esrar; bunlarda hepsi vardır. Hedonist, sadist ve mazoşisttirler.

Mazilerinden utanırlar, milliyetlerinden de. Hatta mensup oldukları sanılan dinden. Korkmasalar, etkilerini kaybetmeyeceklerini bilseler açıkça dinsiz olduklarını haykıracaklar yahut gerçekten mensup oldukları dini açıklayacaklar.

BİR KISMI Sabetaist’tir bunların. Bir kısmı gizli Hristiyan’dır. Bir kısmı deisttir, bir kısmı ateisttir, ama hiçbir samimi bir Müslüman değildir. Ne kadar ist. varsa hepsindendirler ama yalnızca İslam’la, Müslümanlıkla uzaktan yakından bir alakaları yoktur.

Bu kafayı tanıyoruz. Bu yüzü bin bir maskesine rağmen biliyoruz ve maskesini yırtarak aleme teşhir ediyoruz. Bu o pek sevdikleri ve halkın belli bir yüzdesini aptal yerine koyan- tabii kendi eserlerini okuyanları, yani kendi gibi olanları- (doğrusunu söyleyeyim ben hiçbir eserini okumadım, okuyamadım, okumaya tahammül bile edemedim) yazar Aziz Nesin açıkça gerçek yüzlerini bir anketinde ortaya koymuştu. İşte biz de içlerinden birinin yaptığı ifşayı yeniliyor,
‘Kalmasın hiçbir hakikat Allah’ım bu alemde nihan’ diyen şairin dediği gibi söylüyor ve gerçeği apaçık ortaya seriyor, bulanık suda balık avlamak isteyenlere fırsat vermeyeceğimizi haykırıyoruz.,

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 1.4.2014
( Bu Kafa 2 başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 22.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.