Çocuklar Ve Büyükler

 ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER


A Denemeleri ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER

ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER

Çocuklar büyüklerin ateşinde yanıyor. Büyükler emelleri uğruna küçükleri harcıyor. Büyükler kötü emellerine küçükleri alet etmekten vaz geçmiyorlar. Büyükler ne kadar büyükse küçükler de o kadar küçük.

Çocuklar, günahsız yavrular, günahkar büyüklerin oyunlarının kurbanı haline geliyor. Biz büyükler küçükleri kendi kirli işlerimizde kullanmaktan vaz geçmiyor, onları kendi kirli işlerimizin kurbanı haline getirmekten çekinmiyoruz.

Biz büyükler önce onların kaderlerine hükmediyor, sonra geleceklerine ipotek koyuyoruz. Bu da yetmiyor onlara kötü örnek olarak kötü bir yaşantı hazırlıyoruz. Kendi ahlaki zaaflarımız aşılıyor, sonra da bunları uyguladığı için onları eleştiriyoruz.
İşte çocukların büyükler tarafından hor kullanılması, büyüklerin çıkarları açısından kötü ve hor kullanılması içler acısıdır.

Çocukları önce ailede harcıyor, sonra cemiyette kötü işlerimize alet ediyor, sonra da eğitim sisteminde yazboz tahtası haline getiriyoruz. Bu kadar kötü kullanılan küçük insan kitlesi bunun acısını büyüklerden çıkarmakta gecikmiyor, asi gençlik olarak kendisine yapılanı büyüklerden kat kat fazla çıkarılıyor.

Önce büyüklerinden yalanı öğreniyor çocuklar, sonra ikiyüzlülüğü. O da zaten yalanın bir başka türü. Sonra aldatmalara başvuruyor çocuk. O da yetmiyor kötü alışkanlıklar ediniyor. Böylece büyüklerin ona yaptığı kötülüklere karşı intikam alıyor. Onları zora sokuyor ve o artık bu tip hareketlerden zevk alan sadist bir kişilik haline geliyor.

Emir dinlememek, büyüklerine karşı gelmek, denilenin aksini yapmak sıradan işler haline geliyor onun için. Sonra çatışmaya başlıyor karşısına çıkan her şeyle ve herkesle. Çalma çırpmaya başlıyor sonra. Onun eğitimi daha ilkokulda sınavlarda kopya çekerek alıyor. Deneyim kazanıyor. Amatörlük devresini okulda geçiriyor. Hayata atılınca profesyonel olarak hortumculuğa başlıyor.

Tertemiz bir çocukluk yaşayan küçükler büyüdüklerine nasıl böyle saptırılmış insan haline geliyor anlayabiliyoruz. Biz büyükler onları kötü bir eğitimden geçiriyor ve bu şekilde hayata hazırlıyoruz.

Rüzgar eken fırtına biçer tabii; biz bu sonuçları görüyor eleştiriyor ama nedenlerini araştırmıyoruz. Bizim küçük küçük yanlış ve yalanlarımız karşımıza koca hatalar olarak çıkıyor ve küçük kıvılcımlar yangınlara dönüşüyor.

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 28.5.2014
( Çocuklar Ve Büyükler başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 17.05.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu