Son Asrın Din Tüccarları
SON ASRIN DİN TÜCCARLARI


Son Asrın Din Tüccarları


SON ASRIN DİN TÜCCARLARI

İnsanlar ya emeklerini satarak, ya da bir şeyler satın alıp o satın aldıkları şeyleri biraz karla satarak kazanç elde eder onunla geçimlerini sağlarlar. Emeklerini satanlar emekçilerdir. Kazançları çok fazla değildir. İstisnaları dışında çoğu ancak karınlarını doyurur, belki birkaç kuruş kenara koyar, onunla da az bir konfora sahip olabilirler. Belki bir ev satın alıp kiradan kurtulurlar, bazıları tatil yapma imkânı bulabilir.

Ama alıp satan tüccarlar var ya asıl büyük kazanç sahipleri bunlardır. Bunlar kazanabildikleri gibi kaybedebilirler de. Ancak bunlar içinde bazıları vardır ki hiç kaybetmezler. Bunlar din tacirleridir. İnanç satıcısıdırlar. Bunlar hiç kaybetmezler. Sıfır risk sahibidirler. Hep kazanırlar. Dolandırıcılar gibi her karlı işlere el atarlar. Paranın kokusunu iyi alırlar. Ve en ucuz maliyetle nasıl elde edileceğini iyi bilirler.

Bunların en büyük örneği Fetö ‘dür. Ortaya çıkışı örgütlenmesi, İslam dini akidesini ucuzca kullanması, dal budak salması, tabilerinin kayıtsız şartsız katılımlarını, sermaye birikiminin hızlıca artması en karlı alışverişin din tüccarlığı olduğunu ortaya koyuyor. Para kazanmanın en kolay yolu din satışıdır. Sermayesi yoktur. Yahut miri malıdır. Herhangi bir dünyevi bedel ödenmez, arttıkça artar. Yüksek faizle para satmak gibidir, yani dünyanın en büyük ve karlı tefeciliğidir.

Kısa zamanda bu ticaret gelişir, organize olur, dallanır, budaklanır, taraftar kazanır, gönüllü köleler topluluğuna dönüşür. Ticaretin başındaki adam dokunulmazlığa kavuşur, sorgulanmaz, itaat edilir, tanrılaşır. Bağlıları onun kulları haline gelir. Ne derse yapılır, sözleri kutsallaşır, her söz keramet, her davranışı harikalar yaratıcı olur. Putlaşır, tapılır, tapınılır. Layüseldir; hiçbir sözü ve eylemi tartışılmaz. Ondan şüphe etmek bile küfürdür ve bedi cehennemde kalmaya sebeptir. Dini söylemleri dini bozar, değiştirir. Onların her biri dini değiştirerek yenileyen bir müceddit addedilir. Mehdilik makamına çıkarılır. Çağın ve dünyanın en son geleceği müjdelenen kurtarıcısıdır.

Onlar uyarılamaz. Uyaran mürtet sayılır; linç edilir. Yaşama hakkı elinden alınır yahut dünyası cehenneme çevrilir. Haramlar helal yapılır, buna din kisvesi giydirilir. İbadetler değiştirilir, hafifletilir yahut ortadan kaldırılabilir. Her kötü fiil mubahtır. Hatta sevaptır, cennete gitmeye sebeptir. Her türlü inanç bu kötü fiillere kurban edilir. Din dışılık din sayılır, dini ritüeller reddedilir. Komünal hayat sürülür. Her türlü fedakârlık yalnızca tapınılan lidere yapılır.

Başlangıçta samimi bir şekilde yola çıkılmıştır. Lider mütevazıdir. Zamanla etrafına sur örülür, ulaşılamaz olur. Hepsinin bir gerekçesi vardır. Müritler kalabalıklaşmıştır. Lider yetişemiyor, rahatsız oluyordur. Emirler onun adına verilir, ritüeller değiştirilir. Sorgulanmaz, kayıtsız şartsız itaat edilir. İtaat etmeyenler korkutulur, tehdit edilir. Maddi ve manevi tehditler art ardına sıralanır. Büyük bir korku imparatorluğu oluşturulur. Ruhlar işgal edilir. Beyinler esir alınır.

Adnan Hoca hareketi budur, Akabe vakfı çevresindeki oluşum ve İslamoğlu vakası budur, Süleymaniye Vakfı çevresindeki oluşum ve Abdülaziz Bayındır vakası budur.

ABD’deki Elijah Muhammed vakası budur. Iraktaki Kesinazi vakası budur. Daha sayamayacağımız binlerce vaka vardır. Bundan sonra da olacaktır. Cehaletin ileri boyutlarda olduğu ortamlarda bu tür vakalara rastlanması kadar olağan bir durum olamaz. Eğitim sistemimizin laikliği ve din dışılığı sürdüğü müddetçe bu gidiş durdurulamaz.

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 14.7.2018
( Son Asrın Din Tüccarları başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 8.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu