İşte Tövbeli İşte Ölümlü Dünya Hayat Çok Kısa Değerli Dostlar Lütfen Birbirimizi Üzmeyelim


Bugüne kadar -Facebook çıkmadan da önce- birçok şiir paylaşım portalına üye oldum. Hatta yöneticilik de yaptım. O zamanlar forum siteleri vardı.
Lakin ilk defa samimi, sıcak bir ortamı bu sitede fark ettim.

Çocukluğumdan beri şiir yazıyorum. Babam derslerime çalışmam için kızardı. Baskı yapardı adeta.
Geceleri şiir yazmak için bir el feneri aldım.
Herkes uyuduğunda gizli gizli yazardım.

Sözelde Türkiye genelinde derece yaptım. Bir bakışta paragraf sorularının fotoğrafını çekiyordum. Hızlı okuma eğitimi aldım. Yaklaşık kırk beş saniyede soruları çözüyordum. Bunları övünmek için ifade etmiyorum.
Lakin sayısalım o kadar da iyi değil. O yüzden üniversite sınavına girdiğimde işime yaramadığı halde sözel soruları çözdüm. Niyetim kendimi test etmekti.

Tek isteğim bir Edebiyat öğretmeni olmaktı. Lakin babamın isteği doğrultusunda meslek lisesine yazılmıştım. Ne yazık ki evrensel gerçeklere aykırı olan katsayı kanununun mağduru oldum.

İçimde hep bir ukde kaldı. Şiirlerim genelde hüzün dolu. Çünkü yaşadıklarımı yazıyorum. Romantik şiir yazsam realist olmuyor. Mesela varlık içinde büyüyen bir yazarın maddi sıkıntılardan bahsetmesi çok yapmacık oluyor.

Yıllar önce Ahmet Selçuk İlkan'la görüşme fırsatım oldu. İnternet sitesinde yöneticilik yaptım. Kendisi de bana şiirlerimin karamsar olduğunu söylemişti.

Sevdiğim insan yıllar önce vefat etti. Ardından her ilişkide istediğim vefayı bulamadım. Bunu hislerimi dramatize etmek için de ifade etmiyorum. Lakin bu psikolojide kalemimden başka duygular dökülmüyor.

İnsanlar bazen beni yanlış anlıyor. Her şeye rağmen fazla karamsar biri de değilim. Hatta aklımda bir mizah romanı tasarısı var. İnşallah kaleme alıp bitireceğim.

Hiçbir insanın kalbini kırmak istemiyorum. Sürçülisan ettiysem de çok özür diliyorum. Hepimizin elbette az çok hataları var.
Lütfen birbirimizle diyalog kurarken kelimelerimizi itina ile seçelim. Ön yargı zincirini kıralım. Ölümlü dünya... Hayat çok kısa. Hiç kimse taştan değil. Her insan bir kalp taşıyor. Lütfen...
Kırılan kalp de kolayca yerine gelmiyor.

Bugüne kadar sizleri üzücü bir ifade kullandıysam da hakkınızı helal edin. Benden yana hakkım varsa da helal olsun.

Yazdıklarım, yazmak istediklerim yanında denizde bir damla sayılır. Lakin daha fazla uzatmak istemiyorum.

Sanatla uğraşan bir insan; kötü ruhlu olamaz.
Hepiniz baş tacısınız. Saygılarımla...

_/' İbrahim Halil MANTIOĞLU '\_

( İşte Tövbeli İşte Ölümlü Dünya Hayat Çok Kısa Değerli Dostlar Lütfen Birbirimizi Üzmeyelim başlıklı yazı İbrahim Halil MANTIOĞLU (TÖVBELİ) tarafından 14.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu