Allahı Ve Kuranı Hakkıyla Anlamak
İstisnasız her peygamberi kendi kavminin diliyle gönderdik ki onlara açık açık anlatsın; bundan sonra Allah dilediğini sapkınlık içerisinde bırakır, dilediğini de doğru yola iletir. O, güçlüdür, hikmet sahibidir.

İBRAHİM / 4

Ayet, ateistlerin silahı olarak yalın halde anlaşılırsa büyük bir girdaba yol açabilir. Maalesef Arapça'dan direk olarak çevrilen meali tam olarak idrak edemiyoruz. "Allah diler ve olur. Bu durum Allah-u Teâlâ'ya zor gelmez." 
Günah işlemekte ısrar eden kula, Allah (cc) dilediği şerri verir. 
Hayır Allah'tansa şerrin de yaratıcısı şüphesiz Allah'tır.
Bir de işlenen günahların derecesine bakmak lazımdır. Allah katında elbette her günahın telafisi vardır. Lakin Allah (cc) kul hakkı ve kendisine şirk koşulması dışında
!!! DİLEDİĞİ !!! günahları affedeceğini de vadetmiştir. Yanlış fetva vermek en büyük günahlardan biridir. Kur'an-ı Kerim de apaçık bir uyarıcıdır. Lakin, bi' söz vardır:  "Türkçe nereye çekilirse o anlama gelir." diye. Arapça'nın da elbette farklı anlamlara gelen ifadeleri olabilir. Bu yüzden tefsir okunmadan, direkt olarak mealle mana çıkarmak Allah muhafaza, kişiyi inançsızlığa kadar götürür. İşin özü, Allah (cc) kimseye zulmetmez. Kul, sevabın da günahın da karşılığını adil bir şekilde alır...

...

ŞİRK:

Şirk, zâhirî ve hafî olmak üzere ikiye ayrılır:
Zâhirî şirk: Üç ilaha inanmak, yahut putları Allah katında şefaatçi kabul etmek açıktan şirktir.
Hafî şirk: Ana hatlarıyla; ibadetlerde gösteriş yapmak ve Allah-u Teâlâ'nın kudretini unutarak, her türlü musîbeti ve hayrı vesilelere -haddinden fazla- bağlamaktır.
Allah'ın verdiği bedenen kuvvetle övünmek, ilmi insanlara faydalı olmak yerine üstünlük taslamak için kullanmak da gizli şirktir.
Bir işe başlamadan "İnşallah" dememek bir anlık gaflete girebilir. Lâkin;
"Ben hayatta yanılmam!..
Ben her şeyi bilirim!.." demek de gizli şirke girer. Çünkü her şeyi zerresine kadar bilen ve yanılmayan sadece Allah'tır.
Allah (cc) şeytanın şerrinden bizleri korusun. 

...

ALLAH BİR İŞE HÜKMEDERSE "OL" DER ve OLUVERİR

"Allah özenmiş, Allah düşünmüş, Allah uğraşmış." demek de şirke girer. Çünkü bu meziyetler, beşere özgüdür. Allah düşünmez!.. Bir eylemin gerçekleşmesini dilerse; o eylem bizim aklımızın dahi alamayacağı bir zaman diliminde oluverir. Allah, Dünya'yı 6 günde yaratmıştır. Lakin bu 6 günden kasıt; 6 kere 24 saat değildir. Çünkü 24 saatin oluşması için Dünya'nın kendi ekseni etrafında 6 kere dönmesi gerekir. Dünya zaten yokken böyle bir şey söz konusu olamaz. Buradaki kasıt 6 evre, 6 aşamadır. Allah (cc) inananlardan razı olsun.

...

O, gökleri ve yeri örneksiz yaratandır... Bir işe hükmetti mi ona sadece "ol" der; o da hemen oluverir...

BAKARA / 117

Bir de...
Aaa...
Ağaç secde ediyor!..
Aaa...
Arının yaptığı petekte Allah lafzı yazıyor...
Aaa...
İneğin üstünde Dünya haritası var...
Demek ki Allah var (Tövbe Estağfurullah)
Allah zaten var ve inanmak için böyle saçma sapan dayanaklara gerek yok!..

...

Göklerde ve yerde nice deliller vardır ki, onlar bu delillerden yüzlerini çevirip geçerler.  

YUSUF / 105

( Allahı Ve Kuranı Hakkıyla Anlamak başlıklı yazı İbrahim Halil MANTIOĞLU (TÖVBELİ) tarafından 23.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu