Öncelikle biraz günümüzün sosyo-kültürel durumundan bahsetmek istiyorum. Televizyon ve internet, elbette insanların hazır bilgiye ulaşmasını sağlıyor. Lakin bir bakıma da insanları tembelleştiriyor.
Maalesef gençliğimiz kitap okuyup, fikirleri özümsemek yerine kulaktan dolma bilgileri kendi görüşü gibi savunuyor. Nihayetinde teknolojinin handikabını yaşıyor.
Gurbetçilerimiz eskiden memleketimizi ziyaret ettiklerinde toprağımızı öper ve birikmiş özlem duygusuyla hüngür hüngür ağlarmış. Kuşak farkı dedikleri belki de bu olsa gerek. Ne yazık ki hepsi olmasa bile bazı gurbetçilerimizin evlatlarının; ülkemizin başkenti sorulduğunda "İstanbul" demelerine bile şahit oldum. Gurbetçi gençlerimize saygılarımı sunarım. Tekrar ifade ediyorum; hepsi duyarsız değil. Lakin ülkemizdeki bazı gençlerin de aynı şekilde cevap verdiklerini söyleyebilirim. Bu vaziyet çok vahim.
Gençlik kaosa sürüklendiği ve ümidim gittikçe azaldığı zamanlarda ne mutlu ki Rüya kardeşim ve onun vasfındaki kişiliklerin adeta karanlığımıza ışık tuttuğunu ifade edebilirim.
Değerli kardeşim; hayatta bu çizgini bozmadan ilerlersen eğer; hayal bile edemeyeceğin konuma ulaşabilirsin. Tabii bu sadece meslekî olarak değil. Parasal olarak değil. Mevkî olarak da değil. Her şey okumakla da olmuyor. İnsanlar arasında saygın bir konumda olur; sevilir, sayılırsın.
Zaten sevilip, sayıldığın da aşikar.
Tertemiz bir kalbin var. Allah, hayat boyunca seni güldürsün. İstediğin istikamette ilerleyerek hedeflerine emin adımlarla ulaşmayı nasip etsin. Bu yolda sana naçizane her türlü desteği vermeye hazırım.
Sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum kardeşim...

_/' İbrahim Halil MANTIOĞLU '\_


( Sevgili Kardeşim Rüya başlıklı yazı İbrahim Halil MANTIOĞLU (TÖVBELİ) tarafından 17.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu