Alabalık,uskumru,çipura, ringa,barbunya,kalamar,karides,midye,iskavrit,ıstakoz daha niceleri...Hepsi birbirinden lezzetli ve protein kaynağı.Denizlerimizin incileri ve nimetleri.Kiminin tutkusu kiminin korkulu rüyası çünkü bölgelere göre fiyatları cep yakıyor.Her ne kadar ateş pahasına olsalar da  meze masalarındaki yerlerini koruyorlar "ben yoksam kafayı bulmak da yok."dercesine.

Benim sülalemde 'balık yememe'adeti var ben de zamanla  bu adete uydum.Dedem,annem,teyzem,halam...Özellikle  halamın balık yerken  boğazına kaçtığı kılçık hala konuşulur.Hele annem bırakın balık yemeyi balığın kokusuna tahammül edemediği gibi başkası yerken bile bakamaz,o derece nefret etmiş,zaten balık lafını duydu mu yüzünü ekşiltmeye  başlar.

Balık tutmaya karşı hevesim hiç olmadı bazen yağmurda bazen sabahın ayazında bazen güneşin kavurucu sıcağında  oltasını denize atıp saatlerce bekleyenleri gördüğümde çok şaşardım.Beklemek,sabretmek ve denizin yosun kokusu  onlara terapi olarak mı geliyor bilmiyorum.Balıkların büyümesi için denize  kimse yem atmaz ancak avlamak için birbirleriyle yarışırlar üstelik denizin kirletilmesi için  elinden geleni yaparlar.

Balığı hiç canım çekmez nedense kimini fareye benzetirim kimini yılana kimini hamam böceğine kimini kurtçuğa.Siz benim gibi bu benzetmelere takılmayın ve bol bol balık tüketin.
( Balıklarla İmtihanım başlıklı yazı berberce tarafından 14.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu