- Çamaşırları ne zaman alacan gari? 

Tuana herzaman ki gibi yerinde söyleniyor, çamaşırlara kızıyor. En nefret ettiği şey, çamaşırlar. Evet, çamaşırlar odada çok durduğu zaman koku yapıyorlar ve baygınlık hissi yapıyorlar. Yurttakilerin çamaşır odasına sermesi gerek ama yer yok.. 

- Goca gafalılar sizi. 

Bir hınçla aşağı iniyor yatağından. Sitemle koşmaya başlıyor:

- Melike.. 

- Efendim! 

Küçük, masum gözleri bana döndü:

- Bir ablanın olması nasıl bir his? 

- Hem iyi hem kötü.. 

- Nasıl yani? Hangisi daha baskın? 

- İyi yanı yanında seni koruyacak, destekleyecek ve sevecek biri olduğu için kendini daha güvende hissetmen. Kötü yanı ise küçük kardeş olduğun için çok kavga etmen. Sana daha çok zorbalık yapıyor. 

" Ara öğün hazır, aşağıdan yiyebilirsiniz! "

Etüt arasına girilmiş ve çaylar demlenmeye başlanmış anlaşılan. Bir soru sormaya yeltenircesine dudakları kıvrıldı:

- Peki en büyük olmak nasıl bir duygu? 

- Hem iyi hem kötü :) İyi yanı en büyükleri olduğun için neredeyse tüm söz sende oluyor, sen daha baskın çıkıyorsun çoğu konuda. Kötü yanı ise yine en büyükleri olduğun için evin tüm yükü sana kalmış gibi oluyor. Ebeveynler " Sen evin büyük kızısın " diye tüm işi sana da yükleyebiliyorlar. Kısacası en küçük olacaksın bu dünyada rahat edebilmek için.. 

- Haklısın.. Peki bir abin veya ablan olmasını ister miydin? 

- Ablam değil de bir abimin olmasını isterdim. O abla duygusunu yaşadım zaten, gerisi belli. Ama bir abi duygusunu yaşamadım. Merak etmiyor da değilim :) .. 


( Sizce Bir Küçük Olmak Nasıl Bir His başlıklı yazı Rüya tarafından 28.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu