Sevgili İbrahim Ağabeyime

Öncelikle umarım geçen günün umut ve sağlıkla vesile oluyordur. Tebessümlerin hiç eksilmiyordur yüzünden. Zira sitede karakterini ve saygınlığını örnek bulduğum ender yazarlardan birisin. Bu konuda oldukça ciddiyim. 

Her ne kadar dışarıdan ve yorumlara olan cevaplarından çok soğuk, ciddi ve mesafeli görünsen de insan içini açtığı zaman anlıyor aslında ne kadar nazik ve centilmen biri olduğunu. En azından ben öyle görüyorum. 

Hal hatır mevzusuna gelince iyi kötü idare ediyorum. Klasik gündelik işler. Herkeste olduğu gibi yine bir macera içindeyim, bu kaosla beslenen hayatın içinde. Neyse beni geçelim sen nasılsın? İşlerin nasıl, hayatın nasıl? Umarım her şey yolunda gidiyordur. Her şeyden önce insan önce kendini beslemeli bu hayatta. Mesela geçen bahsettiğin gibi gençliğin hiç de iyi bir yere gitmediği bir yerde hala güvende olabilmek bir mucize gibi bir şey çünkü her ne kadar sen ve sizler de bu durumun farkında olsanız bile ben de farkındayım. 

Geçenlerde bir arkadaşımla karşılaştım. Ortaokuldandı kendisi ve oldukça samimi biriydi. Benimle de samimiydi. Tam böyle selam verecektim kafasını çevirdi ne olduğunu anlamadım öylece gitti. İşin kötü tarafı asla bıraktığım gibi masum ve normal değildi. Daha açılmış ve gevşemiş gibiydi. Burunda hızma, kolda dövmeler.. Ben arkadaşlık edinirken dış görünüşe çok nadir önemli veririm. Özellikle şu devirde insanlarla göz göze bile gelemezken benim için en önemli olan iç görünüş oldu artık. Lakin bu kadar serbestlik ve cıvıklık gerçekten haddinden fazla.. 

Her zaman Kayseri'yi merak ettim biliyor musun? Her ne kadar uzak olsam da, hayatım boyunca sadece bir defa görsem de merak ettim. Hatta bir ara oraya nakil aldırmayı bile düşündüm de nasip değilmiş. Özellikle ilk dönem okulumla ilgili çok sorunlarım oldu. Nakil aldırma, uzak mesafe, aile özlemi vesaire. Ama bir seçme şansım olsa Kayseri'de okumayı seçerdim. Benim ortaokulumdan rehberlik öğretmenim Banu Hocam da oralı ve orada görev yapıyor. Oranın eğitiminin yüksek olduğundan bahseder hep. Sahi oralar nasıl? Öğretmenimin dediği gibi sakin bir yer mi yoksa sanılanın aksine yüksek binalarıyla yalnızca tehlike mi üretiyor? 

Abi, kardeşimin kalbinde delik çıktığında Kayseriye gitmek zorunda kalmıştık, tedavisi için. O binalar neydi öyle? Tabiki şehir merkezini tam görmedim ama üstün körü baktığımda gerçekten baya uzunlardı ve çok büyüklerdi. Özellikle 6 Şubat depreminden sonra daha da sorun oldu bende bu binaların yüksekliği. Tabiki milletimiz gereği anca başımıza gelince akıllanıyoruz. Keşke tüm insanlar da benim gibi bu tür şeylerden korksalar da böyle ölümler olmasa. Aslında benim hissettiğim bu korkunun bir damlası bile olsa herşey düzelecek gibi.. 

Gerçi insanoğlu bu, her şeyden korkar. Eminim ki o depremde de herkes korktu ve bir şeyler yapmaya çalıştı ama nafile. İş işten geçmişti artık. Bundan yaklaşık bir ay önce " Felaket İnsanlar " yazımda da bahsettiğim gibi. "Biz sadece yaşadıklarımızdan pişman oluyoruz. Eğer bu zamana kadar yaptıklarımızdan pişman olsaydık düzeltmek için elimizden geleni yapardık. En azından yapmaya çalışırdık.. Biz sadece yaşadıklarımızdan pişman oluyoruz o da ölüm korkusu var diye. " Yedinci sınıfta otuz yaşındaki İnkılap Tarihi öğretmenim:

- Ben üniversitedeyken Türkiye gelişmekte olan bir ülkeydi şimdi de gelişmekte olan bir ülke.

derdi. Korkarım hala da öyle kalmaya devam edecek. Bu anca takdir ilahiye bıraktığımız zihniyetsizliğimizle devam edecek.. 
Satırlarıma son verirken nezih gönlüne çokça sevgilerimi yollar, selamlarımı iletirim abim. Başka satırlarda, bambaşka yerlerde en güzel şekilde buluşmak üzere. Sevgilerimle... 

Rüya Uzun - 15 Eylül 2024 - Denizli
( Sevgili İbrahim Ağabeyime başlıklı yazı Rüya tarafından 16.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu