Sonu kötü düşüncelerin girdabında olduğumuzu bizde kabul ediyoruz rahatlıkla
Hayatta çalışıp didiniriz . Her zaman ekonomi buna bağlı olarak ta sosyal yaşantımızda en iyi şekilde yaşamaktır asıl amaç. Bu amaç uğruna küçük sanılan ama asıl değer olan çok şeyden vazgeçeriz. Bu davranışlarımıza sebep olan en etkin unsur aile yani anne, baba ,eş ,çocuk, kardeş, abi dir.
Birey aile fertlerinin güzel yaşamı için nelerden vazgeçiyor isterseniz günlük yaşamda bireyin vazgeçtiği değerler üzerinde yoğunlaşalım ..
1: İş hayatında ücretlendirme ile ilgili: Birey en yüksek ücretlendirme için arayışlara girer ailenin daha güzel yaşaması uğruna en zor işi seçtiğine tanık olabiliriz.
Örnek: Fabrika işçisinin mesai saatinden sonra bitkin düşen sağlığını düşünmeden mesaiye kalması,inşaat işçisinin daha yüksek ücret için işi işverenden metre ile değil veya yövmiye ile değilde işi bitirmeye alıp daha çok iş yapması ,İş yeri sahibinin gelir gideri dengede tutmak uğruna kafa yorması ve psikolojık sorunlarla karşı karşıya kalması gibi
2:Yaşadığı psikolojik sorunları aile fertlerine yansıtmaması ve bu sorunlar ile yaşamaya çalışması sonucu asabileşen davranış biçimi ile kendisini denetleme mekanizmasına yenik düştüğü halde aile fertleri için çaba harcaması
3: Aile içi bütün olumsuzluklara rağmen kendini feda etme davranışı
4: Kuralcılık ve disiplin ortamı yaratması ve bu ortamı yaratmasının aile fertlerinin geleceği için teminat olduğunun farkında olması ve çevrede bu davranışı ile itham edilmesi ve kınanması
Evet bütün bu sıralanan maddelerin sonunda kendisinin büyük zarar gördüğünün farkındadır.Şimdi bu zararları değerlendirelim toplumda bütün okları üzerine çekmesiyle düştüğü psikolojik durumdan dolayı fiziksel ve yapısal olarak olumsuz değişikliklere uğraması .Birey kendi toplumsal yaşantısını kısıtlamıştır bu sebepten dolayı yaşam ortalamasının altında yaşamayı kabul etmiştir .

MÜSLÜM TAŞ


Dünyanın En Büyük Amatör Müzik Topluluğuna Sizde Katılın
( Aile Ye Reis Olmak başlıklı yazı muslum--tas tarafından 16.05.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.