Şiiri Neden Yazıyorsun
Şiiri neden yazıyorsun? Duygusal sıkıntı mı? Karanlıkta kalmış bir şeye ışık tutmak mı? Sesinizi duyulur kılmak mı? Zevk için mi? Her ne olursa olsun, yazmak zamanınızı boşa harcamaz.Şiir yazarken aslında kendinizi olabilecek en doğru şekilde ifade ediyorsunuz. Bunu yaparak tüm gizli korkularınızın, ikilemlerinizin ve ifade edilemeyen düşüncelerinizin sizden dışarı çıkmasını sağlıyorsunuz ve bu sizi özgür hissettiriyor Düşüncelerini şiirin yardımıyla ifade eden her biri dünyaya şiir olarak bilinen başka bir konuşma biçiminin daha olduğunu fark ettirir.
Şairler hayatın tüm yönlerini anmak için şiirler yazarlar - sadece acıyı, neşeyi, güzelliği ve hayatın gizemlerini değil. Şair daha fazla yazarak sesini keskinleştirir. dünya görüşümüzün bir parçasıdır çoğu zaman şiir.Bazılarınca ise şiir bir oyundur. Kelimeleri herhangi bir sıraya koyma, herhangi bir noktalama işareti kullanma ve herhangi bir kural olmaksızın istediğinizi söyleme özgürlüğüdür.
İyi bir şair "Zihin okuyucusu"dur ve İyi bir şiir "Kalplerin şifacısı" ve "düşüncelerin habercisi"dir. Şiir, her dilin taktığı güzel bir aksesuardır. Duygusal düşüncelerin her türlü aşırılığını güzel bir şekilde iletir.. Sözcükleri özenle bir araya getirip dize ve biçim oluşturmak çok fazla beceri gerekir. Bu açıdan, sözcükler aslında sanatçının boyalarıdır ve yazım yerimiz olan tuval, şiirin yazılması için hazırdır  .
Şiir bazen de  etrafımızda olup biteni anlamak için bir araçtır, şairin giydiği renkli bir camla sarılmıştır. Karanlık veya pembe olabilir ama bize şairin dünya görüşü algısını verir.Bu amaçlar şairlerin kendileri kadar farklı olabilir; hatta belki daha da farklı olabilir.Ama şiir propaganda ya da aktivistlik bağlamında kullanılmamalıdır.
Bazıları ele alınan konuyu belirsizleştirmek, onu mistisizm katmanlarına gömmek için yazarlar, böylece yalnızca onun ruhsal doğasına uyum sağlamış olanlar onu tam olarak takdir edebilirler.Amaç kale duvarlarımızı yıkmak ve yüksek kulelerimize tırmanmak olmamalıdır.Şiir zehirli duman veren tütsü çubuğu gibi de kullanılmamalıdır ve şiirler başkalarının hayatlarının duvar kağıdına kendi şekillerini çizmeye çalışmamalıdır.

Demir Mutlugil
( Şiiri Neden Yazıyorsun başlıklı yazı DemirMUTLUGİL tarafından 20.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu