Tema
Üye Ol Giriş Yap
Anasayfa Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Yazarlar Forum Sohbet Online Üyeler
(0 oy)

Derdile Sinem Lebaleb Kaş Oleydi Merhemi

Derdile Sinem Lebaleb Kaş Oleydi Merhemi
Dərdilə sinəm ləbaləb kaş oleydi mərhəmi
Canə gəldi bu ürək təklikdən allah həmdəmi

Bu çapar gərdunidən var kimdə asayiş gözi
Saqiya cami yetir ta'inki dincəltsin dəmi

Bir zirəngə söylədim əhvalə bax güldi dedi
Bir çətin gündür əcəb işdir dutup ğəm âləmi

Səbr gudalində yandım ol işıq şəm'ə görə
Halımızdan bixəbər türk şahi, nolmuş rustmi?

Əmnu asayeş bəladir eşqbazlıq seyrinə
Ol ürək yansın, ki dərdun varkən istər mərhəmi

Əhle kamu nazə yoxdur rendlər kuyində yol
Dünya görmiş yolçı lazimdir , nə xam bir biğəmi

Âləme topraqda adəm olma ki gəlməz ələ
Ayrı âləm cürlə ta söksin düzəltsin adəmi

Durgılan ta ol səmərqənd türkinə xatir verək
Kim sazaqı ətre cuye muliyan paylar həmi

Hafizin əşki nə ölçir eşq istiğnasini
,Yeddi dərya bu dəniz içrə görunmiş şəbnəmi
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Googl çevrimi

Göğsüm acıyla dolu ve keşke bir çaresi olsaydı.  Kalp yalnızlıktan ve üzüntüden çok acı çeker ve Allah'tan yardım ister. 

 Peki çalkantılı dünyadan memnun olan biri bunu nasıl hissedebilir?  Garson, bana bir bardak ver de biraz rahatlayayım.

   Zeki bir insana "Şu duruma bak" dedim, o da güldü ve şöyle dedi: "Hayat zor ve meşakkatli, her şey tuhaf, dünya darmadağın."

 O güzel ışık saçan mum yüzünden sabrımın kuyusunda yandım.  Ama Şah Türkan'ın bizim durumumuzdan haberi yok, peki sorunları çözecek Rüstem kim?

   Sevgi yolunda huzur güvenli değildir ve acı ve ıstırap da bunun bir parçasıdır.  Acınıza merhem arayan kalpler ilgiyi ve şefkati hak ediyor.

 Azgın ve özgür düşüncenin dünyasında, yalnızca zevk ve yıkıma düşkün olanlara yer yoktur.  Bu yolu takip etmek için cesaret sahibi olmak, dünya sevgisine sahip olmak, cehalet ve dikkatsizlikten kaçınmak gerekir.

 İnsan kendini yeniden inşa etmeye ve yeniden başlamaya çalışmadığı sürece dünyevi dünyada var olamaz.

 Gönül havasını Semerkantlı bir sevgiliye bırakalım, çünkü esintisinin kokusu bize Mulian atmosferinin kokusunu hatırlatır.

   Aşkın gereksizliği karşısında Hafız'ın ağlamasının ne kıymeti var ki, çünkü bu aşk denizinde yedi deniz bir damla su gibidir.
Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)
  • Yorumlar 9
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com
Derdile Sinem Lebaleb Kaş Oleydi Merhemi

Derdile Sinem Lebaleb Kaş Oleydi Merhemi

faramarz-abdollahpur faramarz-abdollahpur