Tema
Üye Ol Giriş Yap
Anasayfa Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Yazarlar Forum Sohbet Online Üyeler
(0 oy)

Gösteri Toplumu

"Debord, tüketimi gösteri toplumu kavramıyla açıklayarak, gerçek ve sahte olanın ayrımını yapmıştır. Ona göre gösteri toplumu pasif bireylerin yer aldığı bir toplumdur. Gösteri toplumunda birey artık gerçek ile sahte olanı ayırt edemez hale gelmiştir. Dolayısıyla bireyin hayatı kökten bir değişime uğramıştır"

"Gösteri Toplumu, Guy Debord'un Gösteri kavramını geliştirdiği ve sunduğu 1967 tarihli bir felsefe ve Marksist eleştirel teori çalışmasıdır."

Etrafına iyice göz gezdirmeden balkonuna çamaşırlarını sermeyen,
Eşi,abisi ve babası dışındaki erkeklerle gözgöze gelmekten  çekinen,
Misafirlikte bile erkeklerle oturmayan,
Kendisine laf atanlara Osmanlı tokadıyla cevap veren,
Köy yerinde  kahvehanelerin önünden geçmeyen,
Tek başına sokağa ve pazara çıkmayan kadınlarımız vardı...

Kimsenin mutluluğunda gözümüz yok ancak sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle  "Gösteri Toplumu" olduk.İnsanlar yediklerini,içtiklerini,giydiklerini ve sevdiklerini -her nedense birbirleriyle yarışırcasına,gösterme girişiminde bulunuyorlar hem de bazı değerleri meşru kılarmışcasına.Kime,neyi ispatlamaya çalışıyorlar anlamak mümkün değil;sevginizi sadece sevdiğinize gösterin kâfidir,dünyalara duyurmanıza veya göstermenize ne lüzum var? Sevgililer günüydü dün,sevgilisiyle veya karısıyla yanak yanağa,kol kola,kucak kucağa foto paylaşan kardeşlerim,ne ara bu hale geldik veya getirildik(!)

Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)
  • Yorumlar 0
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com

Gösteri Toplumu

berberce berberce