Sadece bilimde,edebiyatta ve sanatta değil spora da sıçradı yabancı hayranlığı.Geçtiğimiz hafta Galatasaray-Fenerbahçe derbisi oynanmış,berabere kalmışlar,oyundan,pozisyonlardan ve verilmeyen golden daha çok bir konu konuşulmuştu:yabancı hakem.Yıllardır birbirlerini  şike yapmakla suçlayan bu iki kulübün parmak ısırtacak oyunlarının olmaması tüm futbol severler üzmüştür  çünkü bunlar Avrupa'da  temsilcilerimizdi.Maçın berabere bitmesi  benim için bir hikmetti yani  yenilen takım yenen takıma yüklenecek,yenen takım ise eski defterleri karıştıracaktı,ikisi de olmadı güzel sonuçtu.

Dünyaya kendimizi ifşa etmiş olduk,nasıl mı? Yabancı hakemi bilgisine,tecrübesine ve adaletine güvenerek getirdik,o halde Türk hakemlerimizi zan altına koymadık mı? Neden sadece bu derbi maçına getirildi,diğer derbi maçlarına getirilmedi?
Ligden düşmesi kesin olan takımların maçlarına neden getirilmiyor? Derbi maçından başka maçların hiçbir önemi yok mu? "Yerli ve milli" nidalarıyla halkımızı avutanlar neden bu konuya sessiz kalıyorlar?
"Aman spor konuşma linç edilirsin."
"Aman siyaset konuşma hapse atılırsın."
"Aman din konuşma taşlanırsın."
Nerden konuşacağız o zaman,börtü böcekten,çerden çöpten ve ıvır zıvırdan mı?

 Peygamberimizin lakabı " Muhammedü'l -emin" değil miydi,doğru sözlü ve en güvenilir kimse  olduğundan dolayı?

Örneklerimizi çoğaltacak olursak:
Hastalarımız:" Doktorlar yanlış teşhis koyuyor ve derdime derman bulmuyor,yabancı doktor istiyorum."
Velilerimiz: "Öğretmenler  yetersiz ve çocuklarımızı yetiştiremiyorlar,yabancı öğretmen istiyoruz."
Okurlarımız: " Yazarlarımızın hayal dünyaları kısıtlı,bu yüzden  hep yabancı yazarların kitapları basılsın."
Yapımcılarımız: "Yerli oyuncularımız izlenmiyor,dizilerimizde ve filmlerimizde yabancı oyuncuları oynatacağız."
Suçlularımız: " Yabancı hakim istiyorum."
Ve en önemlisi seçmenlerimiz:"Adil davranmaları için yabancı yöneticiler istiyoruz"derlerse günün birinde bu bataklıktan nasıl çıkacaksınız?
( Yabancı Hayranlığı başlıklı yazı berberce tarafından 3.03.2025 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu