Dünyada en zor iş nedir diye sorsalar benim cevabım o kadar kısa ve o kadar da çok uzun anlaşılmaz cevaplar olacaktır. Kısa olan cevap insan çobanlığı, uzun olan cevabın özeti ise Türk Milletinin anlaşılmaz ve zor bir millet olduğudur.

Değerli site yöneticileri bu kısa girişten herhalde ne demek istediğimi tahmin etmişsinizdir. Daha önceleri de bazı yazılarımda bahsetmiştim. Site büyüdükçe sorunlar artacak ve insanları anlamakta zorluk çekeceksiniz diye. Dünyanın en zor işlerinden birine baş koydunuz inşallah sonumuz hayırlı olur. Sitemizde layık olduğu ve hak ettiği yere ulaşır.

Sizden ricam sitemiz kurallarına uymayan arkadaşlar kim ise buna bende dahil bizzat bire bir mesaj atabilirsiniz. Ben kendi payıma azar işitmeyi kabul ederim. Çünkü her insan haddini bilmeli.

Yalnız unutmayacağınız bir yön var bu sitede yalnızca yazmak isteyenler var. Açık ve net olarak söylüyorum. Kendimi öğrenci olarak görüyorum ve bu site sayesinde çok bilgiler öğreneceğimi bilerek yazılarımı yalnızca paylaşmak için bulunmaktayım.

İşin edebi ve siyaset yönünü sizler değerlendirereceksin. Asıl amacın ilk önce şiir olarak algıladığımı da belirtmek istiyorum. Peki sitemizde edebi yönü ağır kaç tane yazar var. Hepimizi toplasan bir Mehmet Akif olamayız.

Sitenin asıl amacı yazı yazılsın ama edebi yönüne ağırlık verelim, siyasi ve site kurallarına aykırı yazı yazmayalım şeklinde na kadar uyarı yaparsanız yapın yine de mutlaka eksik bir tarafımız olur.

Ben kendimden örnek vererek şikayetinizde haklı olduğunuzu ispatlamak istiyorum. Bu sitenin ilk kuruluşunda ki amacın şiir üzerine oluğunu anladım. Eğer siteye edebiyatın başka konularını da eklersek, hele makale kısmını eklersek herkes bir şeyler karalamaya başlar.

Burada yazarlar öncelikle yazılarında kendi içlerinden ne geliyorsa onu yazmaya çalışıyorlar. Edebi yönüne kaçan zor bulursun. Bu yüzden kendimi defalarca sorgulamışımdır. Kaç zamandan beri yazıyorum ama halen kendimi geliştirememişim diye kendime kızıyorum.

Zannederim çoğu arkadaşımızda aynı düşüncelerdedir. Çoğumuz halen amatör bir ruhla kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Benim açımdan bulunmaz bir fırsat olarak gördüğüm yerde okula yeni başlayan bir öğrenci misali öğrenmek için can atan bir haldeyim.

Onun için mutlaka hata yapacak durumda olduğumuzu da göz önünde tutmanızı rica ederim. Eğer kusurumuz var ise af ola.

Size katıldığım iki nokta var. Birisi siyaset birisi yazıların edebi yönünden bakılması gerektiğinin önemini belirtmek istiyorum. Diğer konularda hatamız olursa lütfen çekinmeden bire bir de tarafıma söyleyebilirsiniz. Çünkü bu uyarmalar benim için bir ders niyetindedir.

Hiç kimse dört dörtlük olamaz. Kendi hatalarımızı belki göremeyebiliriz. En güzel dost benim için hatamı yüzüme karşı söyleyendir.

İsterseniz siyaset ve edebi yazılardan biraz bahsedelim. Eğer takip etmiş iseniz. Tarih ve siyaset uğrunda ömrümü verdim. Atalarımızın dediği gibi ilerisini görmemiz için geçmişimizi iyi bilmemiz gerekir. Geçmişini bilmeyen siyasette de başarılı olamaz. Mutlaka bir yerlerde hata yapacak ve dış dünyada kandırılmaya mahkum olur.

Allah sizlere sabırlar versin


01.06.2010





( 228 En Zor Meslek başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 3.06.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu