Bu yazımda milleti nasıl kamplara bölündüğünü anlatmak istiyorum.

Türk Milleti olarak tarihten bu zamana kadar o kadar şanssız dönemeçlerden geçtik ki halk gerçek islamiyeti yaşayamadı. Yine de diğer milletlerden daha fazla dinine sahip çıkmış bir milletiz. İslamiyet bütün insanlığa indirilmiştir. Ancak islamiyetin indiriliş yeri de önemlidir.

Bütün dinlerin indiriliş sebebi vardır. Dünya üzerinde bozulmuş kavim ve toplumlara yaradan peygamber aracılığı ile kötülüklere karşı gelmek için iyiliği ve kötülüğü anlatan emirlerini göndermiştir.

Türk Milletinin en büyük şansı İslamiyeti tanıması olmasına rağmen araştırma yaparsanız gönül rahatlığı ile dinimizi bize yaşatmadılar. Artık öyle bir zamana geldik ki bu zamanda da dinimizi öğrenmemek temelli salaklık olarak tabir ederim. Her türlü imkanlar vardır.

Acaba bu tez doğrumudur ? Yurdumuzun halen öğle yerleri vardır ki İslamiyetin gerçek özünü anlatmaya kalkışsan inanmayacak insanlar vardır. Zaten bu yüzden ülkemizde kardeş kanı akmaktadır. Gerçekten yüreğinde Allah korkusu olan insanlar terör örgütünün peşinden giderek kan dökmez.

Bu bizim kitabımızda yazmıyor.Onun için halen bu devirde terör olayı oluyorsa ve de buna devlet halen açılımmış, afmış, onların hakkı yeniyormuş gibi yaklaşımlarla yalnış yaptığını bir gün anlayacak. Böyle bir yaklaşıma bu devirde salaklıktan başka bir şey denmez.

Anlamayana bir daha söylüyorum yüreğinde Allah korkusu olan kurşun sıkmaz. Adaletsizlik, yolsuzluk yurdun her yöresinde var. Bunlara devlet olarak hükümetlerin üzerine gitmesi ve sonuna kadar savaşması lazımdır. Burada neyin ayırımını yapmasını bilmesi lazımdır.

Kardeşim ben bu ülkede Süleymancıların Nurcuların arkasında camide namaz kılmadığını gördüm, ben bu ülkede camide nasıl davranması gerektiğini bilmeyen dünya insan gördüm, ben bu ülkede ceviz kabuğunu doldurmayan meseleden dolayı adam vuran insanlar gördüm, ben bu ülkede bir cemaatin elinde bulundurduğu hükümetler gördüm.

Bu ülkenin başı hiç bir cemaate ve zümreye ait değildir. Bu ülke hepimize aittir. Bu ülke bir partiye ait değildir. Fikirlerimiz birbirine uğmayabilir ama hepimiz insanız bütün partiler bizim.

Başta hükümet olmak üzere herkese sesleniyorum. Sizler bölücülük yaparsanız bu milletin hali ne olur. Bir bakanın ulu orta televizyonda "Bizden değilsen yardım alamazsın" gibi laf edemezsin. Bir hocanın ortaya çıkıpta "Sen Süleymancısın diyerek ya da Nurcusun diyerek din farklılığı yaratamazsınız, mezhep farklılığı yaratamazsınız, fikir farklılığı yaratamazsınız. İslam dininde tek bir anlayış vardır. Bunu değişik yerlere çekip de milleti birbirine düşürenlere yazıklar olsun.

Benim yurdumda işte böyle kamplaşma yapılıyor. Kimlerin yaptığı açıkca ortada yapmayın. Ayrıştırmayın... Aklınızı başınıza alın. İleride bu vebalin altından kalkamazsınız. Eğer böyle devam ederseniz hiç bir sorunu çözemezsiniz.

İşte bu yüzden de hiç bir hükümet muhalefetle anlaşamıyor. Devlet meselelerinde bir araya gelemiyor. Devlet meselelerinin ne olduğunu da bilemiyorlar. Particilik başka devlet, ülke meselesi başka.

Artık millet yavaş yavaş uyanıyor. Bu milleti kandıramazssınız. İşte önünüzde bir devlet meselesi neredesiniz. Arkadaşlarımız ne güzel yazılar yazdılar. Daha ne duruyorsunuz.
Devlet adımı atsanıza....


04.06.2010
( 230 Devlet Niye Karar Veremez başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 4.06.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu