Sabahın ilk ışıkları habercisiydi sanki olacakların.Olan bir şey de yoktu gerçi ama bir ruh hali ki anlatması imkansız.Önce bir üşüme hissi yüreğimde... tir tir titriyorum,güneşin yüzümü yansıyan yanında.Uykulu uyanık yatakta dönüyorum yönümü yirmi yıllık hayat arkadaşıma.Öyle de masum ki bakışları,ihanet ettiğime ona inanamıyorum hayallerimde bile olsa...

Az önce koynumda uyuyan Ceylandı belki de hülya...Erzurumdan başlayan hayal dünyam nereleri gezmedi ki...İzmir,İstanbul...aşkın gizeminde yolculuğum devam ederken buğulanmış da gözüm,yine o sildi buğuları kendine yer açmak istercesine biricik eşim.Anlamış mıydı sahi gönül iklimlerimdeki fırtınayı anlasmış mıydı Ceylanı,Hülyayı...Yüzüm kızardı bakarken gözlerine ihanetin bu türlüsüne.Konuşmadık ,konuşamadık ...Sitem vardı bakışlarında.

Şimdi yalnızım odamda .Hülyayı,Ceylanı çağırdım gelmezler.Kasıtlarımı vardı sabahıma gizliden girerlerken koynuma.Oysa unutmuştum,silmiştim her anını yanıklıkları kalsa da. Şiirlerime düştü birinin bakışı martı yüreğinde.
Diğeri İstanbul oldu altın boynuzlu,balık ekmek niyetine Galatada...

Çağırır Mozan dost uymak gerek davetine,ama nasıl ,ne zaman.Muzafer dostun yüreğine konmak lazım ama nasıl ne zaman...Ya ordaysa ikilemlerim,üşüyen iklimlerim ya ordaysa...İstanbul sevilerim.

İzmirde küskün bakışları var sel mavilerin...Hangisi kanatır aşkı yüreğimde.Hangisine yakınım hangisine uzak.
Martılar kadar özgür olmak isterim bir başka rivayet.Uçuyorum sanmıştım kanatlarım kırık dipteyim dostlarım dipteyim.

Necla çıkageldi gülen resimlerden .Ahvali bir başka tanıdık ama tanıyamadım gülüşlerini.Manzuma veda et der bir süreliğine haklı gerçi.Şiirlerle belli ki dipteyim.
Nesir ağlamaz mı dedim;dedi bak işte ben üstteyim...dönüşteyim.

Bir ruh hali yansıdı mı bilinmez kelimelere ağlayışı resmetmek isterken coştu içimdeki dere.
Dipteyim yine yükledim de günahımı şiirlere...
``dedim ya ben bunu keşfettim diplerde gezmek istiyorsan şiir yazacaksın yukarı çıkmak istiyorsan nesir.``dedi de gitti Necla .Ben hala diplerdeyim şiirlerin üşüyen yüreğinde.
( Diplerdeyim başlıklı yazı Lütuf VELİ tarafından 6.06.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu