Hayvanı Hor Gören Cenneti Zor Görür
"Fotoğraftaki matador Alvora Munera, kariyerine son verdi.
Öyle ki yarışın son mücadelesinde gücünü yitiren Alvora yıkıldı. Boğanın ona yaklaştığını görünce korkulu sonun yaklaştığını hissetti. Lakin boğa ona hiç bir şey yapmadı.
Yarıştan sonra matador açıklamasında şöyle diyordu:
"Boğa gözümün içine bakarak bağırdı, böyle sadece "neden" der gibi bağırdı.
Sırtına oklar batırdığım hayvan bana zarar vermedi, istese beni orada öldürebilirdi fakat sadece gözlerimin içine bakıp "neden" der gibi bağırdı.
Her hayvanda olduğu gibi onun gözlerinde de masumluk vardı. Yüreğimde adaletin hıçkırarak ağladığını işittim. Belki de bağışlanırdım lakin itiraf edemedim. Kendimi dünyanın en vahşi mahluğu gibi hissediyordum" (Alıntı)
Şu yazıyı içim sızlayarak okudum.
Ah insanoğlu, canın ne kadar kıymetli olduğunu anlamak için illa ölümü ensende mi hissetmen gerekiyor diye sormadan edemiyorum.
Arenalarda o boğaları saldırgan hale getirip, ok saplayarak zulmederken onların da bir canı olduğunu bilmiyor musunuz?
Evet matador Munera çok doğru tanımlamış pişmanlık halinde iken.
Ne yazık ki bazı insanlar dünyanın en vahşi mahlûğu
Bunları kültürel miras, tarih, sanat ve gelenek olarak adlandırıp, savunmasız bir canlının acısının seyirlik hâle getirilmesi nasıl bir eğlencedir ki akıl sır ermiyor.
Öellikle klasik İspanyol tarzı olan bu boğa güreşleri, sadece bir gösteri değil; çoğu zaman hayvanın fiziksel olarak yıpratıldığı, yaralandığı ve sonunda öldürülebildiği bir vahşet sahnesi.
Horoz dövüşünden, köpek dövüşüne; deve güreşinden, boğa güreşine hepsi merhametten uzak, insanlık dışı bence.
Yasal olmadığı halde gizli saklı yapanları,
o hayvanların üzerinden bahis ile para kazanmaya çalışanları da Allah ıslah etsin.
Ve O'nun(cc) bütün dilsiz kullarına her türlü zulmü reva görenleri de...
Yıllar önce bir cümle okumuştum. Tam bir başucu yazısıydı:
"Nuh Tufanı'ndan beri aynı gemideyiz.
Hayvanı hor gören, cenneti zor görür."
Vesselam
Hayvanı Hor Gören Cenneti Zor Görür başlıklı yazı hatice-kilinc tarafından
30.04.2026 tarihinde sitemize eklenmiştir.
Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu, kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.
İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz.
Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
- Yorumlar 4
- Yorum Yaz
- Tebrikler
- Beğenenler
- Popüler Yazıları
Yükleniyor...
Yorum yazmak için giriş yapın.