Tema
Üye Ol Giriş Yap
Anasayfa Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Yazarlar Forum AtışmaYENİ Online Üyeler
(0 oy)

Adalet Ve Eşitliğin Temeli Olmalı

Yıllardır hep dedim yinede her zaman diyecem , bu adaleti simgeleyen gözleri kapalı terazi ayarı bozuk ( sepet kısımları boş ) bayan heykeli mutkala ve mutlaka değiştirilmeli ! Yerine yan yana kadın ve erkek olmalı ve ikisinin birlikte tuttuğu eşit ayarda terazı olmalı  ! Ayrıca o terazinin iki kasesindede ayrı ayrı renklerde yazan  sevgi , huzur , aşk , gerçek adalet , gerçek  eşitlik , mutluluk , saygı , neşe , kahkaha  vs vs gibi insana dair asıl olması gerekenler yazmalı  ! Ve bu kadın erkek heykelin arkasında koskocaman bir meleğin , iki insan cinsini kanatlarıyla koruyan bir mucizevi tema ile sergilenmeli  ! Ve bu görsel adliyelerin önünde  , şehrin ilçelerin en işlek caddelerinde hatta universitelerde  kesinlikle bulunmalı !

Yani adaleti simgeleyen görsel , tek cins üzerine olmamalı ! Zaten adaleti tek cins üzerinden yanlış yansıtılması  yüzyılın en büyük hatası !

Kadın ile erkeği bir birinden ayıran hainler yüzünden , dünyamız her anlamda negatif hale geldi.. 

Veeee ilkokullardan başlayarak üniversitelerde dahil mutlaka ve mutlaka kadın erkek adına her konuda maddi manevi eşitlik  hep işlemeli konuşulmalıkiii insanların genetik olarak hücrelerine kadar sinsin bu doğrular !

Yani herkes doğru ile yanlışların artık sözde değil özde farkında olmalı.! Çünkü sadece kişiye göre kişisel çıkarları için ayırımcılık olmamalı  ! 

Malesefkiii yüzyıllardır eşitliği ve asıl olması gerekenleri hala sindirememiş insanlar yüzünden  hala haksızlıklar tartışmalar kavgalar ve ayrılıklar oluyor  !

Şu dünyamızın  en büyük hastalığı olan önyargılarınızdan kurtulun artık  !

SAYGILARIMLA YUSUF SAYGILI 

Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)

Yorumlar, Tebrikler ve Beğenenler

  • Yorumlar 0
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com

Adalet Ve Eşitliğin Temeli Olmalı

Yusuf-SAYGILI Yusuf-SAYGILI