28 Nisan,Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği olarak kutlanıyor.Türkiye'nin de iş güvenliği konusunda önemli derceleri var:İş kazalarında Avrupada birinci,dünyada üçüncü sırada yer alıyormuşuz.İş kazaları genellikle küçük işletmelerde görülüyormuş.

Yeterli sorumluğun olmaması ve güvenlik önlemlerinin şirketler tarafından gider olarak görülmesi iş kazalarının sayısını arttırıyor.En acı olanıda nedir dostlar biliyormusunuz,kazaların hepsinin kaydı tutulmuyor.Buna rağmen 1 yılda 80.000 kaza tespit edilmiş ve 1.600'ü ise ölümle sonuçlanmış.

80 BİN İŞ KAZASI 600 MESLEK HASTALIĞI :

SSK verilerine göre :79.027 iş kazasın 574 de meslek hastalığı kaydedilmiş.

1.601 ölümden 1.52' si kaza, 9'u ise meslek hastalığı nedeniyle olmuş ve bunların sonucunda ise1.895.235 iş günü kaybedilmiş oluyor.

RİSKMED isimli bir eğitim ve araştırma şirketinin araştırmasına göre,iş kazası ve meslek hastalığı vakalarının meslek gruplarına göre dağılımı tablosunda,toplam 80.602 iş kazasından;şirket müdürleri 3.509,metal işleme ve makina ile ilgili işlerde çalışan,sanatkarlar 14.797,tesis ve makina operatörleri ile montajcılar 16.372,nitelik gerektirmeyen işlerde çalışanlar 23.490 kaza geçirmiş.Her yıl 1.2 milyon kadın ve erkek iş kazaları ve meslek hastalıkları dolayısıyla hayatını kaybediyormuş,yine her yıl dünyada 250 milyon insan iş kazaları 160 milyon insan ise meslek hastalıkları sonucu ortaya çıkan zararlara maruz kalıyormuş.Hep deriz ya insanla insanca yaşamak ........boşluğu siz dostlar doldursunlar.Şimdi sorarım sizlere müsriflikmi,ihmalmi,kazamı,bilinçsizlikmi ?sizce

(iş kazaları şirketler tarafından masraf olarak görülüyor!)
( Karar Sizin başlıklı yazı arzu-sule-cu tarafından 27.04.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.