Bir yanda ben Adriyatikten Çin seddine bu toprakların sahibi,  üç kıtada at koşturmuş saikalar yaratan bir ırkın ahvadı, çorak bozkırların yitik delikanlısı. Bir yanda sen rüyalarımın prensesi zarif eşsiz europa. Bir yanda ütülenmekten parlayan takım elbisemle ve 300 yıldır iki yakasını bir araya getiremediğim gömleğime mandalladığım kareli kravatımla eğreti ben ; bir yanda ışıl ışıl parlayan gelinliğinle o denizden de mavi gözlerinle başaktan da sarı saçlarınla, kuğulardan zarif bedeninle ay’ı utandıran güneşi kıskandıran sen. Her şimşekten sonra yağan yağmur gibisin ve her yağmurdan sonra çıkan gökkuşağı ; her bahar akşamında iliklerime işleyen o hafif meltem. Ya sen bakarsın belki diye her sabah saçıma sürdüğüm o suyu çıkmayan kahrolası limon yüzünden kaçırdığım otobüstesin ya avare hayallere dalmışken sirerini duyduğu o vapurun güvertesinde. Ya yaklaştıkça uzaklaşan ateş böceği, ya en tatlı yerinde uyandığım rüya.

 

Orta Asya’dan bir kısrak başı misali akdenizdeki eteklerine uzanırken ben Everestin bile küçük kaldığı şahikalardasın sen. Asırlardır her adımda yaklaşırken zirvene hep bir şeylerimi aldın benden. Ya dik bir yamaç çıkardın önüme ya ya gözü dönmüş bir yaban hayvanı. Her adımda bir şeylerimi çaldın benden henüz yasını bile tutamadan bir öncekinin. Her nefesimde bin nefes aldın her çırpınışımda bir dal. İşte şimdi az kaldı zirvedeki kardelene uzanmaya. Beni ben yapanlar yamaçlarındaki dikenli tellerde asılı kalsada az kaldı son birkaç adım daha sana. İşte şu son damarlarımı da attıktan sonra vuslat bu vuslat bahar bu bahar hadi uzat ellerini al beni koynuna Europa. Şimdi artık her şeyimle seninim benden hala kalan bir şeyler varsa sana.

( Ülkülerle Europa başlıklı yazı adem-saka tarafından 7.07.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu