Suudi Arabistan da Yaşananlar
Dans ettirmek istendiğinde bütün Suudi Arabistan Riyad olur. Savaş olduğunda bütün Suudi Arabistan Mekke olur.
- Tarih 19 Nisan 2025
- Jenifır Lopez Suudi Arabistan'a davet ediliyor ve Mekke'ye sadece 80 km uzaklıktaki Cidde'de konser veriyor. O utanç verici sahneleri hatırladınız mı? Jennıfır Lopez sahnede yarı çıplak bir şekilde Kâbe Maketinin üzerine çıkıyor ve konser sonunda ise Kâbe Maketi Lopez'in ayakları altında yerin altına iniyor. Ve bu konser tamda Gazze'de on binlerce Müslüman İsrail tarafından katledilirken gerçekleşiyor.
- Gelelim günümüze savaş Sudi Arabistan'ı tehdit etmeye başlayınca Kabe'nin örtüsünü Epstein Adasına hediye gönderen Muhammed b. Selman İnsanların dini duygularını harekete geçirmek için Yemenli Husilere karşı destek toplamaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Suudi Yönetimi Mekke'nin güneyinde bir Husi İHA' sını engellediklerini açıkladı ve bunun Mekke'yi hedef alan bir saldırı olduğunu savundu. Yemenli Husiler ise bu suçlamayı reddetti ve bunun bir iftira olduğunu söyledi. Peki Husilerin Kâbe'yi vurduğu ya da vuracağı haberini kim servis etti? İsrailli Yahudi gazeteci Edy Cohen. Başka kim paylaştı? M.o-ssad'ın X Hesabı. Peki kullanılan görüntü neydi? 2025 Yılına ait Medine'de çekilmiş bir video.
Tarihte bunun farklı yöntem ve örneklerini defalarca gördük. Örneğin Sıffin Savaşında Kur'an sayfaları mızrakların ucuna takılmış ve savaşın seyri değişmişti. Şimdi bir an için bütün bunları bir kenara bırakalım ve sadece mantık açısından bakalım. Kâbe Husilerin de kıblesi. Hangi akılla kalkıp namaz kılarken yüzlerini döndükleri Kâbe'yi vursunlar? Askeri üsler, petrol tesisleri dururken, neden bütün İslam Dünyasının kutsal kabul ettiği bir mekanı vursunlar?
Belki de Kur'an da neden tekrar tekrar ''Akletmez misiniz düşünmez misiniz?'' diye sorulduğunu bu gün daha iyi anlıyoruz. Bazen insan önce öfkeleniyor ve hemen hüküm veriyor. Oysa Hucurat Suresinin 6. ayetinde Allah tüm zamanlara ve tüm insanlığa şu mesajı veriyor ''Ey iman edenler eğer bir fasık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın.'' Gerçekle yapayı ayırt etmenin giderek zorlaştığı bir dönemdeyiz. Önümüze gelen haber ve görüntülere çok daha fazla dikkatli bakmalıyız. Çünkü yarın ''Sahte bayrak operasyonu.'' bile gerçekleşebilir. Bu yüzden gördüğünüz her şeye inanmayın. Önce araştırın sonra hüküm verin.
Yorumlar, Tebrikler ve Beğenenler
- Yorumlar 0
- Yorum Yaz
- Tebrikler
- Beğenenler
- Popüler Yazıları
Yorum yazmak için giriş yapın.