Franz Kafka Dava Kitabı
- Franz Kafka'nın Dava Kitabında şöyle bir cümle geçer ''Kimsenin canını sıkmasına izin verme ve sana doğru gelen şeyi yap.''
- Hayatta herkesin farklı beklentileri, farklı doğruları ve farklı bakış açıları vardır. Bazen çevrenizden gelen sözler ya da davranışlar bizi kendi seçtiğimiz yoldan alıkoymaya çalışır.
- Oysa asıl önemli olan dış dünyanın gürültüsünde kaybolmamak, kendi iç sesinizi duymak ve ona sonuna kadar güvenmektir. İnsan başkalarının onayını beklediğinde sürekli bir eksiklik hisseder. Fakat kendi doğrularına sarıldığında içten bir huzur ve sağlam bir duruş kazanır. Hiç kimse senin yerine hayatını yaşayamaz. Bu yüzden kalbini rahatlatan yolu seçmek ve seni yıpratacak etkilere kapıyı kapatmak en değerli özgürlüktür. Gerçek güç kimsenin seni üzmesine izin vermemek ve kendi doğrunda dimdik yürümektir.
Yorumlar, Tebrikler ve Beğenenler
- Yorumlar 0
- Yorum Yaz
- Tebrikler
- Beğenenler
- Popüler Yazıları
Yorum yazmak için giriş yapın.