Nedir yazmak diye düşündüm .ama  öncelikle okumak.
 çocukluk yıllarımda okumanın değeri neydi benim için.her tür yazıyı okurdum.hiç ayırım yapmadan.kemalettin tuğcular,ömer seyfettin,penaiti istirati,agatha kiristin.:)) doğrumu yazdım bilmiyorum.dedim ya adı üstünde deneme.
 başladığım kitabı bitirmeden bırakmazdım.annem ışığı kapatır israf derdi,ben sokak lambasının ışığında  bitirirdim. .
 sonra klasikleri okumaya başladım,hatta ansiklopedileri,hatta bilimsel dergileri.
okudukça ne az bildiğimi düşünüp daha fazla okumaya çalışıyordum.sonra yaşam kavgası başladı,bazen gazete bile okuyamaz oldum.sonra seçmeye başladım.her önüme geleni deil ilgi alanlarıma giren kitaplar seçmeye başladım.eledim.sanmayın herhangi bir kitabı küçümserim.her durumda emek çaba ve bilgi vardır tümünde.benim vaktim azalmıştı.
zamana dur diyemiyordum.öyle hızlı ve yoğundu ki akışı ,pek çok şeyi kaçırdım belki ama okumayı hep bir şekilde sıkıştırdım zaman aralıklarıma.
sonra bir gün internetten de okunabileceğini keşfettim.internet bana şiir okumayı öğretti yada şiirden zevk almayı demem gerek.
şiir,duyguların en kısa en öz hali bence .en zor yazılan yazı türü.bazen bir romanda yazılan aktarılan tüm duyguları kısacık bir şiirde birkaç satırla aktaran şiirler okudum .
bana beni sorgulatan, insanları irdeleten,duyguları açığa çıkaran,zamanı sarsan,doğayı içine alan şiirler.
 yazmaya gelince gülümsüyorum şimdi.öyle zor ki.bunu hissedince daha bir saygı duyuyorum tüm yazan kalemlere.okuduklarımın değeri bir daha artıyor gözümde.bana okumayı sevdiren öncelikle öğretmenlerimi ve ailemi daha bir sevgiyle anımsıyorum.
ve ben okumanın kolaylığına sığınıp yazmayı bu konuda yeteneği olan insanlara bırakmayı uygun buluyorum.






( Adı Üstünde Deneme başlıklı yazı nazan--erten tarafından 12.07.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu