Bir deli rüya ile gönlüm tutuştu,
Aşkın çöllerine daldım EMMİOĞLU
Dertli sinem alevsizce tutuştu,
Aşkın çöllerine daldım EMMİOĞLU

Güller açmış ,bülbül ötmez dalında,
Sersefil olduk bak bu aşkın yolunda.
En deli çağımda türküm dilimde,
Aşkın çöllerine daldım EMMİOĞLU

Bağbanım bilmiyor bitkin halimden,
İşte böyle halim yarin elinden.
Züleyha’ya döndüm yarin dilinden,
Aşkın çöllerine daldım EMMİOĞLU

Ne yaptım da yare naz eder durur.?
Hazana yaklaştık güllerim kurur.
Vefalı olan yar sevdiğin korur,
Aşkın çöllerine daldım EMMİOĞLU

Dinmez acılarım gün be gün artar,
Dert benim sinemde sen iste tartar.
Nazlı yar bilerek bağrımı yırtar.
Aşkın çöllerine daldım EMMİOĞLU

Vefasız yar büktün benim boynumu,
Her seherde hep boş buldum koynumu
Bir kuşkudur kemiriyor beynimi
Aşkın çöllerine daldım EMMİOĞLU

AKGÜL’ ü bıraktın yanlız başına
Ağu kattın kuru yavan aşına
Baykuşlar konmadan mezar taşıma
Aşkın çöllerine daldım EMMİOĞLU



Durak YİĞİT
2010..KOCAELİ

Değerli şiir dostlarım....
Umarım sizleri bu EMMİOĞLU serisiyle sıkmayacağım umarım.Bazı ŞAİR'ler şimdi buda nerden çıktı diye tepki bile verebilirler.Bu kadarda abartılı şiir diye.İnanın bana bu hikaye şu an yaşanmaktadır.Oğlan benim oğlum.Kız ise ağbimin torunu,yani yiğenim.Almanyadalar.Kızı ben bir defa görmüştüm,kundakdayken bizi ziyarete gelmişlerdi.
Bundan iki yıl evveı yine geldiler.Büyümüş kocaman kız olmuş.Benim hayalimden bile geçmeyen,Aslında benimde bir kızım var.Çok evveelden beri bağlarımızın kopmaması için büyük bir oğlu yiğenimin.Yani kızın babasının,onunla evlendirmeyi çoktan tasarlıyordum.Bu izinde ben konuyu yiğenime açtım.Oda oğlanın henüz okuduğunu şu an için okulun dışında bir konuya takılmamasını söyledi.Üç gün kaldılar bende,ve gittiler.
Bu arada her şey süt liman.Benim evde alışık olmadığım bazı tavır ve hareketler sezmeye başladım,oğlumdan dolayı.Takib ettim.Ve yakaladım msn de konuşurken.Öğrendimki
Kız oğlanı ayartmış.Buna benim sevincimi tabi terif edemem,benim yapmak istediğimi kız yapmıştı.Sonunda kızı ben ikna ettim konuşmaya bütün durumu bana detaylıca anlattı.Meğer daha izine gelmeden,arada bir biz babası ile netten konuşurken oğlumu görmüş.Ve diyor bana amca ben rahmanı RÜYAMDA gördüm ve aşık oldum.Geldiğimdede onu karşımda görünce şaşırdım diyor.Rüyamda gördüğüm oğlanın kendisi.
Bu aşkın hikayesi böyle başladı.Ben konuyu babasına açacağımı söyledim,bana çok yalvardı henüz erken,ben kendim söyleyeceğim ne olur beni seviyorsan söyleme diye.
Bende öyle yaptım.Yaptımda.En büyük hatayı burda yaptım işte.Evde konuşulanları,kız bana anlatıyordu netten,Annesi bu olaya kesinlikle karşı çıkıyormuş.Bir kaç defa anne kız arasında imalı sözlerle konu geçmiş.Buda benim oğlanın kulağına geldi bana da.Bu seferde oğlanı biz durduramıyoruz.Zaman böyle akıp gitti,bir gün kızın evde olmadığı bir zamanda ağbileri kızın çantasını kurcalamışlar,ve oğlanın resimleri çıkıyor.Ortalık karıştı.İşte o günden sonra bütün yollar kapandı .Yiğenimle ben olduk papaz.Kızı sıkıştırmış babası ve ağbileri.Çocukda amcam yaptırdı demiş olacakki,babasının ifadesi böyle.
Doğrusu bende bu işe o kadar sevinmiştimki,nasıl sevinmem,benim yapmak isteyipte yapamadıklarımı kız yapmış.Fikrimi kıza açtım oda çok sevindi benim normal karşılamama.Bu günleri geçtik kangeren olmaya başladı.

Halbuki benim uzaktan yakından ilgim yok.Aslında ben kızın burdaki hallerinden şüphe etmeliydim.Mahsun,çekingen,fırsat kollayan bir halleri vardı ama böyle bir şey olduğu belliymiş meğer.Benim hayal bile edemiyeceğimi kız yapınca doğrusu çok çok şaşırdım..
Şimdi iki yıldır biz küssüz babasıyla konuşmuyoruz.Kızla her gün konuşuyoruz.
Benim oğlum bu olanlardan sonra bunalıma girdi piskolojisi tamamen bozuldu.Vucudundaki tüm saçları döküldü, kiprik dahi kalmadı..neden amcamlar böyle yapıyorlar diye.Kendi aralarında bir kaç defa ayrıldılar,geri barışıyorlar.
Tabi olanlar bana oluyor.Asıl sevdalı olan benim.(ONLARA)
Şu an bir yıldır tedavi görüyor oğlum.Kız çok çok üzgün.Bu işin asıl sorumlusu kızın annesi.Bütün işleri rayından çıkaran o.(YANİ BEN ONA ŞU İSMİ TAKTIM..2.Cİ HÜRREM SULTAN.)
Kızın anlatıkları sevgi duygularından yola çıkarak bende bu şiirlerimi kızımın sevdasına adfettim,onun duygularını şiirselleştirdim.
Çünkü ona demişdim zaten eğer annen,baban razı olmazsa yayacağım dünyaya diye.
Bakalım hikayemiz nasıl bitecek.Herkesin bu aşkdan yana olduğunu biliyorum.İşallah bir gün annesine mevla bir ilham verirde,yola gelir cadı.
Gençlerimizde vuslatla buluşurlar.Ve burdan diyorum.GÜLSÜM seni alacağım Rahmana sonu ne olursa olsun...
Annem benim.Hep yazacağım seni

( Emmioğlu9 başlıklı yazı Durak YİĞİT tarafından 3.08.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu