TURNUSOL KÂĞIDI

 

Cumhuriyet Halk Partisinde bir türlü sular durulmuyor, çünkü bir önceki yönetimde olduğu gibi, şimdiki yönetimde de ipler Genel Sekreter Önder Sav’ın elinde, onun razı olamayacağı bir değişim yürürlüğe sokulamıyor.

Cumhuriyet Halk Partisinde Gürsel Tekin ismi etrafında koparılan fırtınanın adı, statüko devam etsin mi etmesin mi, Genel Başkanın yönetimi mi, Genel Sekreterin yönetimi mi etkin rol oynayacak, bu çıkacak ortaya.

Şimdi Gürsel Tekin üzerinden Genel Sekreterle Genel Başkanın ağırlığı tartılacak, etkinliği belirlenecek, partiyi Genel Başkan mı, Genel Sekreter mi yönetiyor o belli olacak.

Eğer Gürsel Tekin Cumhuriyet Halk Partisinin yeni Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun istekleri doğrultusunda Genel Başkan Yardımcısı olabilecekse, bu demektir ki Cumhuriyet Halk Partisinde statüko kan kaybedecek ve Sayın Genel Başkanın kendini ve partisini ifadede eli kolu rahatlayacak rüştünü ispatlamış olacak. Canını dişine takmış hiç arkasına bakmadan ancak geçmişten günümüze gelmiş Cumhuriyet Halk Partisi ve vatandaşlar arasındaki buzları eritmek için olanca gücü ve gayreti ile çalışan Sayın Kılıçdaroğlu çalışmalarının semeresini almada sorun yaşamayacak.

 

Ancak, Sayın Genel Sekreterin ağırlığını koyarak Genel Başkana rağmen Sayın Gürsel Tekin’in devre dışı bırakırsa, Genel Başkanın istediği değişikliği engelleyecek şekilde bir gelişme yaşanırsa, statükonun devam ettiği açık seçik ortaya çıkmış olur. Genel Başkan değiştirmenin bir formalite olduğu asıl yönetimin iplerinin Genel Sekreterin elinde olduğu ortaya çıkar.

 

Bu durumda Genel Başkan istediği kadar il il, ilçe ilçe hatta köy veya mahalleleri dolaşsın, vatandaşlarla aradaki buzları eritemeyecektir. Yorulduğu sadece kendisine kalacaktır. Yeni seçilmiş bir genel başkan kendi ekibini oluşturamayacak ve rahat çalışma sağlayamayacaksa istenen verimliliği elde etmek mümkün olamaz ve olmayacaktır da.

 

Saadet Partisinde Sayın Numan Kurtulmuş kendi ekibini oluşturmak istedi ve oluşturdu da, Erbakan’a rağmen yapabildi ve gerçekleştirebildi. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığa adaylığında Sayın Sav destek vermiş olabilir, ancak bu Genel Başkanın kendisine kısıtlı kalmasını sağlamaya yönelik olmamalıydı. Sanırım yönetimin oluşmasında da Sayın Genel Sekreter belirleyici olmuştur.

Gürsel Tekin ismi Cumhuriyet Halk Partisinde turnusol kâğıdı olacaktır.

( Turnusol Kâğıdı başlıklı yazı SinanKARAKAŞ tarafından 4.08.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu