İki akşamdan beri kendimi zor tutuyorum. Yazılarıma ara vermemin nedeni eylül ayının 4-5 tarihlerinde bütünleme imtihanım var. İki dersim kaldı. Geçer not alırsam üniversite mezunu olacağım. Zaman daraldı. Bu yüzden üzülerek belirteyim biraz daha sabretmenizi diliyorum.
 
Allah sağlık verirse daha çok yazı yazarız. Yazıdan başka işler de yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Sitemizin ilk atılımı bir şiir kitabı çıkarmasıdır. İstanbul ilinde yapılacak toplantının da çok güzel geçeceğini tahmin ediyorum. İnşallah o gün bende aranızda bulunurum. Şu an plan yapmaya başladım. İleride bir aksilik çıkmazsa mutlaka oradayım.
 
Ben kendimi halen bir yazar olarak kabul edemiyorum. Ama siz değerli yazı dostlarımın tebrikleri, sitemizin de bu hafta beni haftanın yazarı olarak seçmesi benim için büyük bir değer verme olayıdır. Beni haddinden fazla gururlandırdınız. Bende siz yazı dostlarıma söz veriyorum. Elimden geldiği kadar sizlere gerçekleri aktarmaya devam edeceğim. Sizlere layık olabilmek için var gücümle çalışacağım.
 
İnsanlık halidir. Bir derdi olan varsa açıkca derdini anlatabilir. Elimizden gelen bir durum var ise mutlaka yardım etmeye hazırım. Bu yardım maneviyatın yanında maddi olarak ta olabilir. Aklıma çok güzel fikirler geliyor. Eğer bizler Sendeyaz.biz sitesi olarak bu memlekete bir şeyler yapabiliyor isek neden harekete geçmeyelim. Ben sizlerin arasında çok değerli insanların olduğunu görüyorum.
 
Zaten baştan beri iddia ettiğim bir husus vardır. Yazar ve şair insanın yüreğinde asla kötülük olmaz. Yüreğinden geçen insan sevgisini dillendirmeye çalışır. İsterseniz şöyle gelmiş geçmiş yazar ve şairlerin hayatlarını bir inceleyelim. Bazen öğle durumlar oluyor ki yazarın yaşamış olduğu devirde kendini anlatamadığından halk tarafından linç edilecek olaylar yaşanmış olabilir. Zamanla bakıyorsun o yazarın ölümünden sonra yazdıkları veya fikirleri değer kazanmaya başlıyor. Eninde sonunda haklı olduğu ortaya çıkıyor.
 
Bizlerin burada yapmış olduğumuz en büyük hata ise yazarları siyasi kimliğe büründürmemiz. Halbu ki ilk baştan önce insan olarak görebilsek bu hatayı yapmayacağız. İnsanoğlu asla ve asla aynı fikirde olamaz. Nasıl parmak izlerimiz ayrı olduğu gibi. Burada önemli olan değişik fikirde olan insanların bir arada barınması olayını gerçekleştirmektir. Bu nasıl olacak. Biraz önce bahsettiğim gibi önce insan olduğumuzu bilmektir.
 
Yaradanın bile en değer verdiği varlık insanoğludur. Biz insanlar nasıl olurda birbirimizle kavga ediyoruz. Kardeş kardeşi vurur hale geliriz. İnsan öldüren insan olamaz. Bunun hesabını ahirette asla veremeyiz. Bu resmen yaradanı inkar etmektir. Onun içindir ki ben bu siteyi çok sevdim. Burada insan gibi insanlar var.
 
Tüm yazarlara ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. Daha güzelini yazmak dileği ile hoşçakalın.
 
05.08.2010
       
 
( 277 Teşekkürler başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 5.08.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu