Şimdi okul yolundaydı Merve.Çalışması hayli verimli geçmiş,adeta bütün konuları yutmuştu.Dolmuşta giderken bile tekrar ediyordu içinden.Ancak arkada oturan biri ve bir çift göz onun her hareketini takip ediyordu.Merve inince o da indi on metre ilerde.Taa ki Mervenin okul bahçesine girmesine kadar uzaktan takip etti bu esmer,güzel giyimli kısa boylu genç adam.Sonra okulun karşısındaki durağa yöneldi ve orda oturdu bir süre.
O gün Alparslan da Merveyi uzaktan takip edenlerdendi.Fırsatını bulursa iki gün önceki konuşmadan karışan kafasını rahatlatmak istiyordu.Merve ona gülerek``İlahi Alparslan bey,sizin nesliniz tükenmedi mi ``demişti ya,hem buna kırılmış hem de kafasında bir takım sorular cevapsız kalmıştı.Belki fırsatını bulursam konuşurum diye uzaktan takibe başlamıştı ki,Mervenin peşindeki adamı gördü.Bir süre emin olmak için onu takip etti ...Acaba gerçekten sandığı şey mi oluyordu,ya da vesvese miydi.Bir kıskançlık hasıl oldu önce,anlam veremediği...Sonra Merveyi takipten vazgeçip adamı takibe başladı.Evet evet adam her haliyle Merveyi takip ediyordu.Merve okulun avlusuna girdikten sonra da adamın takibi bitmemiş durakta dolmuş bekleyen yolcu süsü vererek ama gözünü okulun kapısından ayırmadan ta ki Mervenin çıkışına kadar devam etmişti.Alparslanın takibi de....
Mervenin sınavı iyi geçmişti çok iyi hem de.Sevinçliydi okuldan çıkarken etrafında olan biteni görmüyordu.Ancak her zamanki kafeye gelip daha adımını içeri atarken bütün sevinci yerini nefrete,öfkeye bırakmılştı.Çünkü yanıbaşında beliren Şermin elle sarkmış iğrenç pavyon ağzıyla rahatsız etmişti...Vazgeçti kafeye girmekten ve bir süre sokakta yürüdü,öfkesi dininceye kadar.Yolda tanıdığı birkaç kıza rastgeldi,ayak üstü sohbet ettiler.Bu kızlardan biri de Alparslanın gurubunda olan Türkçü kızlardan biri olan İnciydi.Erkek kızdı İnci,Mervenin başına gelenleri de azçok biliyordu.Birlikte olmayı,kafede eğlenmeyi teklif etti Merveye.
-Gel bize takıl ,o şergedenlerin hakkından biz geliriz,sakın korkma.
-Teşekkür ederim,bir korkum da yok Allaha şükür.
-Sen bilirsin,bizimki dostluk eli,umarım aramıza katılırsın.demiş ve yürümüştü İnci.Ani karar vermeyi sevmezdi Merve ama bu kez içinden bir ses bu kızlara ve gruba katılmasını söylüyordu.İnci daha on metre uzaklaşmıştı ki Merve seslendi.
-Bekleyin kızlar katılıyorum aranıza...Çok sevinmişti İnci ve grubu.Alparslana sözleri vardı her geçen gün grubu genişletecekler ve belki de mezun oluncaya kadar üniversitenin çoğuna bu Türkçü şuuru aşılıyacaklardı.İlk adım da Merve olmuştu.Merve diğer bir açıdan da önemliydi onlar için çünkü Alp dedelerinin(Alparslanın)kabullenmese de ilgi duyduğu,değer verdiği bir kızdı. Gelişmeleri uzaktan izleyen Alparslan çok mutlu olmuştu İncinin bu hareketine...Kendi yapamadığını kadınsal bir takım yetenekleriyle hareketin önemli bir elemanı İnci başarmıştı.Onların üzerinde bir başka göz daha vardı ki Alparslan ona yoğunlaşmıştı.Bu göz Merveyi okula kadar takip eden kişiydi ki şimdi işler daha da çetrefilleşmişti.Çünkü bu takipçi hareketin alanını ihlal etmişti.Kısaca tehlikeli olmaya başlamıştı.
Alparslan hem kızları hem de onları takip edeni takip ederek her zamanki takıldıkları kafenin yakınlarına kadar sokuldu.Kızları takip eden kişinin elinde bir ajanda vardı ve notlar alıyordu.Gidilen yerlerin adresi kimlerle birlikte olduğu vs.
Kızların geldiği yer genellikle üniversite gençliğinin takıldığı küçük ama elit bir kafeydi.Az önce Mervenin girmek istediği ve Şerminin çirkefliğinden dolayı girmediği aynı yerdi.İçeri girerlerken Merve çekinerek girdi ve etrafına iyice bakındı.Görünürde o çirkeften haber yoktu.Buna sevindi.``Oh be...``dedi. İnci,
- Hayırdır Merveciğim,niçin oh çektin...
-Sorma,sonra anlatırım.Şu an hiçbir şey keyfimi bozamaz....

Kızlar kafede oturmuş,çalan müziğin etkisiyle sağa sola salınırken garson yanlarında belirmişti...Birer duble rakı ve yanında soğuk meze istedi kızlar.Merve ilk kez içecekti incinin ısrarına dayanamamış kabul etmişti.Bir yerden denemek,başlamak gerek diyerek.Oysa yetiştiği aile ve çevre mutasıp bir çevreydi ve kültürlerinde alkol yoktu.
Merve ilk kez içtiği rakının tadının tuhaflığından olsa gerek yüzünü buruşturmuştu.
-Bu zıkkımı nasıl içiyorsunuz,dedi ikinci yudumu alırken.
Pistte kendinden geçmiş danseden çiftler vardı.Rakıyı yudumladıkça Mervenin içi kıpır kıpır olmuş,yerinde duramıyordu.Bir ara yerinden kalkmış piste doğru giderken İnci engellemişti onu.
Alparslan bir süre takipçiyi takip etmiş,sonrasında adamı yakından tanımak için durağa gelen bir yolcu gibi sokulmuştu iyice...Adam yanındaki bu davetsiz misafirden rahatsız olmuş,ancak işine devam etmişti.Adam Alparslanı,Alparslan da adamı iyice inceledi..Adamın belinde silah belirgin olarak görülüyordu.Alparslan silahıda farkedince iyice kıllandı adamdan.Acaba Merveyi niçin takip ediyordu.POLİS MİYDİ, YOKSA... Bu yoksa korkuttu Alparslanı.Bu şüphe içinde adamdan uzaklaştı biraz.Durağın öbür yanına geçti.Adam da arada bir kendine bakıyordu.
İçerde eğlenen kızlar,içkileri bittikten sonra birlikte dışarı çıktılar.İnci,
-Merveciğim seni yurduna bırakmadan önce birer kahve içelim.Nolur ,nolmaz belki yurtta problem çıkarabilirler.Derken aslında ayılması gerektiğini söylüyordu Mervenin.
Birlikte,herzaman grup olarak takıldıkları pastahaneye gelmişler ,birer kahve içerek dışarı çıkmışlardı.Diğer yandan ikili takip ise devam ediyordu.Kızlar Mervenin iyice açılması için dolmuşa binmemişler yürüyerek yurda gitmeyi tercih etmişlerdi hemen artlarında takipçi kişi ve onun ardında Alparslan.Bu takip yurdun kapısına kadar sürdü... Tesadüf bu ya Merveyle İnci,Nilgün içeri girerken Çiğdem kapıdaydı.Belki de tesadüf değil bir korumaydı.Çünkü yurdun kapısına kadar takip sürmüş,takipçi kızlar içeri girerken gerisingeri gitmişti çeşitli notlar alarak.
Çiğdem emaneti teslim almanın rahatlığıyla Mervenin yanında yürüyor ve ona sitem ediyordu.!!Niçin giderken beni uyandırmadın``diye.Ayrıca İnci ve arkadaşları hakkında da çeşitli sorular sormuş ve bundan rahatsız olan Merve,
-Kızım sen polis misin yoksa,bu ne kadar soru,diyerek espiri yapmıştı.
Oysa Çiğdemin gerçekte polis olduğunu bilmiyordu.Polisin takibindeydi hem Şermin hem Merve,o ölüm olayından sonra....

( Katil 6 başlıklı yazı Lütuf VELİ tarafından 6.08.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu