Dağlardan tepelerden atlatılarak yazılan sırf laf kalabalığından ibaret şiirleri okurken çok zorlanmama rağmen bir şey anlamıyorum. Devrik cümlelerle dizili anlamı neresinde gizli bu şiirler, çıplak kral hikayesindeki gibi ihtirafa meyil vermiyor. Aksi halde cahilliğiniz ve kültür eksiğiniz ortaya çıkıyor. Sade,yalın bir Türkçeyle eğer yığıntı yoksa, çalıntı anlamlar duygular yoksa VAROŞ yaftası yiyor. Okuyanın özüne inip gönlünden şöyle bir esip geçse de 'Aman boşver'lere yeniliyor. Yönümüz belli. Dön aslına bilmem artık nereni...
   Yazık diyorum yazık. Kaç bin yıllık kültürün köküne kibrit suyu döküp kurutan alimlerimiz,sanatcılarımız. Ne kadar başkalaş o kadar farklılaş. Soyundan sopundan utan Avrupalaş.  Avrupa'yı görmeden hiç say sayıştır,tak takıştır. Gören de Avrupa'nın umrundasın zanneder. Valla sanmam. Kaç yüzyılda oluşmuş, büyümüş gelişmiş rengarenk kültür tarlasına, ille de ben genetiğiyle oynanmış bu tohumları ekeceğim diyorsun. Daha garibi kendini bunda haklı görüyorsun. Bırakın artık, her neye inanıyorsanız onun aşkına. Bırakın bu yaşlı çınarı oynamayın artık başıyla,budaya budaya cücüğe çevirdiniz ALLAH aşkına. Madem rahatsızsınız bu durumdan, gidin yer çok  dünyada. Ama adım atınca dışarı beş para etmeyeceksiniz bunu da deneyenlerden anladınız, oynamazsınız yerinizden de asla. Eğer işe yarayanlarınız çıksaydı aranızdan harabeye dönen şu cefakar vatanda yeni bir taş konurdu alçalan duvarların yanına. Denize düşmüş zehirli atık dolu bir varil gibi sallanıyorsunuz bir o yana bir bu yana. Şans da rüzgarda sizden yana. Batmıyorsunuz, hep yatıyorsunuz sallana sallana. Patlayınca da ALLAH muhafaza..
     Eğer çıkmak istiyorsanız dışarı sahici bir kimlikle pasaport almanız lazım. Olmaz öyle çakma, anası babası belirsiz kimlikle, sonra yapışır  yakana yabancılar polisi vurunca malum yerine dönersin, bir daha gittiğin gibi geri baba ocağına. benden tavsiye  acızhane ver bir ilan herhangi bir gazeteye. 'Kimliğini kaybettim hükümsüzdür!' diye. Çakma kimlikle de çıkılmaz hani yola.
 
Sayın Türkiye aydınları.Ne diyeyim size neler duydunuz da kendinizi meyvalı ağaç sandınız.AHINIZ GİTMİŞ VAHINIZ KALMIŞ. SADECE VAHSINIZ VAHHH..
 
 
yazan Ümit Seyhan
( Çakma Kimlik başlıklı yazı Ümit Seyhan tarafından 26.08.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu