Canımdan Çok Sevdiğim Öğretmenime…
Öğretmen, bir çiçek ve bizler de o çiçeğin tomurcuğuyuz. Öğretmen, bir sevgi kaynağı bizler de birer umut ışığıyız. Öğretmen, bir bahçıvan bizler ise onun canından çok sevdiği çiçekleriyiz. Öğretmenim, sizinle iyi, kötü koca bir yılı geride bıraktık. Biz sizi bir arkadaş gibi gördük. Öğretmenim, hiçbir öğretmenin kalbinde sizin ki kadar çiçek açamaz. Sınıfında bir güneş gibi parıldayamaz. Öğretmenim, biz sizsiz ne yaparız… Hiçbir öğretmenin “ Gönül Bahçesinde” sizin ki kadar çiçek açamaz. O tatlı bakışınızı, kalbimizi okşayan gülümsemenizi çok ama çok özleyeceğiz… Öğretmenim bizi UNUTMAYIN. Şair diyor ki : “Sevilmeden sevgiyi anlayamayız.” Çiçek Ö…

Sevgili Öğretmenimiz…
Şu anda sizi anlatmaya kelimeler bulamıyoruz. Pazartesi günü okula heyecanla geldik. Ama kötü haberi öğretmenler verdi. Üzüldük, ama ağlamamamızı istediğin için ağlamadık. Şu anda herkesin içinde bir üzüntü var. Sizin bize kızmanızı bile özledik. Hani bir söz vardır. “ Kaybetmeden değer anlaşılmaz.” diye biz de öyle olduk. Şu anda doğru düzgün düşünemiyoruz. Bu yüzden fazla bir şey yazamayacağız. İnanın ki şu anda herkesin kalbinde aynı istek var. İyileşip hemen aramıza gelmeniz. Dualarımızı eksik etmiyoruz. Sevgilerimizle… Çiçekleriniz F…. - Z…. - Ş…. - Y….

Değerli Öğretmenim…
Duygularımı size nasıl anlatsam, bilemiyorum. Bize bilgiyi, terbiyeyi, ahlâklı olmayı, dürüst olmayı öğrettiniz. Yalan söylemeyen bir öğrenci olarak yetiştirdiniz bizi. Sizi çok seviyorum. İki okul değiştirdim ve okuldaki öğretmenleri de tanıyorum ama ben sizin gibi iyiliksever, yardımsever, çalışana değer veren bir öğretmen görmedim. Hep sizin çalışkan ve dürüstlüğünüze özeniyorum ve çalışıyorum. Yazılılardan iyi not almak için gayret ediyorum. Sizin gibi yorulan, eğitim veren öğretmenle karşılaşmadım. Size rastladığım için Allah’a dua ediyorum. Sizi çok seviyorum. Saygılarımla… Çiçek A..

Sevgili Öğretmenime…
Öğretmenimiz öyle bir öğretmen ki, bütün çocuklar onun öğrencisi olmak ister. Bizler öğretmenimizin gönül bahçesinde yorulmadan yetiştirdiği masum çiçekleriz. Belki öğretmenimizi üzdük. O zaman masumluğumuzun anlamı kalmaz. Keşke öğretmenimiz gibi iyi kalpli olabilseydik de, bizi görenler bu öğrenci Ali ÖZKANLI’nın öğrencisi diyebilseydi. Öğretmenimiz hiç yorulmadan bize bilgi sunar. Yılsonu geldi… Karneyi alacağız, maalesef yaz tatiline gireceğiz… Öğretmenimiz emekli oluyor. Din Kültürü dersini canlı sesiyle anlatır. Bizler de derse dalar ve onun söylediklerini aklımıza koyarız. Eğer tek cümlesini kaçırdıysak bizlere yazıklar olsun.
Karne gününe dört gün kaldı… Dört günde öğretmenimize nasıl doyarız… Din Dersinde hangi öğretmen onu tutabilir. Bizim yüzümüzden öğretmenimiz hastalandı. Biz şimdi öğretmenimizin değerini anlıyoruz. “Ağaç yaş iken eğilir.” Bu sözü önemsemeliydik. Yazıklar olsun bize! Büyük şans kolay kolay kimsenin eline geçmez. Sizi çok özleyeceğiz. Sınıfımız dağılacak, her şey bitti. Kendinize iyi bakın öğretmenim. 5-E dağılabilir ama sizin ve bizim kalbimiz dağılamaz. Hoşça kalın. Öğretmenimize verdiğimiz sözleri neden tutamadık? Çiçek B….

Seni Özleyeceğiz…
Öğretmenim, şimdi yanımızdasın ama bir süre sonra birbirimizden ayrılacağız, belki bir daha görüşemeyeceğiz. Ağlıyoruz ama daha da çok kendimize ağlıyoruz, çünkü sizin değerinizi bilemedik. Bir daha ne zaman görüşürüz Allah bilir.
Tam sizi buldum dediğim anda kaybediyorum öğretmenim. Arkadaşlarımın benden daha çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Çünkü onlar Kayseri’deler, sizinle görüşüp konuşma imkânları var. Babam memur olduğundan bir süre sonra Kayseri’den ayrılmak zorunda kalacağız. Ve size hasret kalacağım. Bunun için üzülüyorum.
Öğretmenler benim başımın tacıdır. Sizin de özledikleriniz vardır. Ben arkadaşlarımı, tanıyıp ayrıldığım her şeyi özlüyorum. Canım öğretmenim! Ben şimdiye kadar sevdiğim kişilerden hep ayrıldım. Siz emekli oluyorsunuz. Sizden de ayrılıyorum. Size olan sevgimi anlatamam. Çünkü sizi çok seviyorum. Sizin kadar iyi bir öğretmenle karşılaşmadım. Böyle iyiliksever, öğrencisini çok sevenini görmedim. Sevgiden yana olduğunuzu biliyorum.
Sizi çok özleyeceğiz. Yazıklar olsun bize! Size layık öğrenciler olamadık. Nihayet yılsonu geldi. Ziller artık acı acı çalmaya başladı. Sizin öpüp kokladığınız yüreğinize bastığınız o tatlı çiçekleriniz şimdi ağlıyorlar. Çünkü onlar sizden ayrılacakları için soldular. Öğretmenim! Bırakmayın bizi. Sizden ayrılmak çok zor geliyor. Siz bizim hem öğretmenimiz, hem arkadaşımız, hem de sırdaşımızdınız. Annemizle, babamızla konuşamadığımızı sizinle konuşuyorduk. Bizi bırakmayın güler yüzlü öğretmenim! Sizden ayrılmamak için canımızı feda edebiliriz. Hiçbir yere gitmeyin. Giderseniz bizi de götürün. Ama ayrılmayalım. Böyle bir gün de herhalde gülemeyiz, ayrılık içimizi yaktığından ağlıyoruz.
Öğretmenim, sizi bu kadar sevmeseydik ayrılığımız bu kadar zor olmazdı herhalde. Bizi dövün isterseniz ama gitmeyin. Çiçeklerinizin hayatı tükendi. Neden sizi üzdük. Sizin üzülmenize dayanamıyorum. Öğretmenim keşke sizi bu kadar çok sevmeseydim, keşke sizi hiç tanımasaydım. Öğretmenim, siz çiçeklerinizin ağlamasına dayanamazsınız. Bizim gülmemizi, yüzümüzde ak güller açmasını istersiniz. Siz kıymet bildiniz ama öğrencileriniz kıymet bilmedi.
Şu anda herkesin içinde bir şeyler var. Yaptıkları yanlışlıkları silmek istiyor. Can bedenden ayrılarak kaçmak istiyor. Can ayrılığa dayanamıyor. Bizim boynumuzu bükük bırakmayın öğretmenim. Ayrılığa yenildik maalesef. Ne güzel günler yaşadık. Bilmiyorum daha ne kadar üzüleceğiz. Gün geçtikçe yüreğimiz taşlaşmıştı. Ah! Nasıl yaptık o hataları. Sizden binlerce kez özür diliyor ellerinizden öpüyoruz. Elveda! Güzel sözlü, güler yüzlü öğretmenimiz. Çiçek B….


( Çiçeklerden Bahçıvana Sesleniş -2 başlıklı yazı Ali ÖZKANLI tarafından 11.05.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.