Basında yaşanan bir tartışma vardı."Basında tasfiye olacak gazeteciler"Bu haber  fırtına öncesinin habercisiydi.
Tütkiye'de yaşanan eksen kayması,Yeni dünya düzenini savunanlar,ve bu dayatılmak istenen düzenin emperyalizmin bir parçası olarak görenler arasındaydı.

Statüko,globalizm,değişim, adı altında oynana oyunlarının tarafları arasında ki güç dengesini bozma savaşıydı.

Bu tartışmanın bir parçasıda Oktay Ekşi'ydi.Beklenen hatayı yaptı.Makale etkili olsun diye"bu zihniyet analarınıda satar" demesi sonunu hazırladı.zaten böyle bir son bekleniyordu.Belkide bunu bildiği için bu kelimeyi kullandı.Kendi gazetesinden Ahmet Hakan istife etmesi yönünde yazılar yazdı.Genel kanı istfa ettirildi yönündeydi.

Yazılan konuya dönersek;İkizdere de yapılması planlanan hidrolik santrala karşı olanlar vardı.
Haberin asıl önemli olan kısmı ,gelişen olayların gerisinde kaldı.Kim neye karşı,kim neyi savunuyor? Bu önemli konu gündemden düştü.
Çevreciler bu bölgenin sit alanı olması ve tabii güzelliğinin korunmasını istiyordu.
Hidrolik santralin Türkiye eneji ihtiyacının %2 sini karşılayacağı söyeniyordu.
Oktay Ekşi daha önce Unakıtan'ın "babalar gibi satarız" dediği özelleştirme çalışmalarında ki bu sözünün etkisi altında kalarak yazııdğını beyan ediyordu.

Muhalefet partilerini yetersiz olduğu.basının" kartel medyasından sonra" yandaş medya "dönemi başladığı bu ortamda ,gazete patronlarının ihaleleri kaybederiz endişesiyle, gazetelerde hükümete muhalif yazarların tasfiye edilmesi sonucu,kamuoyu obejektif olarak Türkiye'de yaşananları nasıl öğrenecek?sorunları objectif olarak kimler yorumlayaya cesaret edecek?

Daha önce yaşanan Başbakanın bir köylüye"ananıda al git demesi" ne kadar yakışıksızsa,Oktay Ekşi'nin "Bu zihniyet analarınıda"satar demesi siyasetin ve gazetelerin saygınlığını o kadar kaybettiriyordu.
( Oktay Ekşi,medya,değişim başlıklı yazı M.Filizman tarafından 5.11.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu