Köpeğin başını okşayıp sakinleştirmeye çalıştı korkularına rağmen Cengiz.Yaşamının hiçbir anında köpeğe bu kadar yakınlaşmamış hep onlara karşı soğuk durmuştu da bugün ne olmuşsa onunla çok sıcak bir ilişki kurulmuştu aralarında.

Hem köpeğin sıkıntısını gidermek hem de kendi merakını gidermek adına köpeği bırakıp içeri girerken onu uyarmayı da unutmamıştı,dilinden anlıyormuş gibi...``Azman sen burda bekle ben geliyorum .``derken azmanın çıkardığı ses ağlamaklı bir insan sesine benziyordu da bir iki kez hamle yapmak için yeltenen köpek çivilenmiş gibi gözlerini koridora dikmiş Cengizin dönmesini bekliyordu sanki.

Cengiz önce acil odasına girdi ,burada bir anormallik yoktu.Bir iki hasta ve onlarla ilgilenen iki tane hemşire ve doktor...Hastaları dikkatlice incelerken hemşirenin uyarısı gelmişti.``Beyefendi,birini mi arıyorsunuz...``Yok dedi Cengiz...yok bir tanıdığa bakmıştım...dışarı çıkarken gözü kapıda bekleyen köpeğe takılmıştı.Hareketsiz koridora gözleri dikmiş bekliyordu.Cengizin içine oturmuştu bu köpeğin hali...Böyle sadakati insanlarda bile görmedim...Allahın işine bak dedi kendi kendine.

Diğer yandan da neyi aradığını bilmemenin,ya da aradığı kişiyi isim olarak tanımamanın sıkıntısı vardı üzerinde.Az önce hemşire birini mi arıyorsun beyefendi derken cevap verememesinin nedeni de oydu.Adamı tanıyordu da sadece Cengiz...soyismini bilmiyordu...

Cengiz,gözetim odalarını tek tek gezdi ama aradığı kişiye rastlamadı göremedi.Bir yandan da adamın olmamasına seviniyordu,hastalar arasında.
 
Diğer yandan köpeğin girişte üzgün bekleyişi Cengizin yüreğini yaralıyor,onun acısını dindirmek istercesine odadan odaya koşuşturuyordu.Yok yoktu,o gizemli adamdan tek bir iz bile yoktu.Acaba köpek başka biri için ya da başka bir şey için mi gelmişti.Aklından binbir düşünce geçmiş de bir türlü bu köpeğin buraya gelmesini,beklemesini dahası ağlamasını başka bir nedene bağlıyamıyordu.

Ya o gizemli adama bir şey olmuş,ya da adam buraya gelmiştir diye düşündü...Ama nerdeydi işte orası meçhuldü.Bütün odaları gezmiş ve adamdan bir iz bulamamış köpeğin yanına doğru yürürken aklına bir şey gelmiş dalmıştı acil odasına tekrar.Doktora doğru yaklaştı ve,
-Afedersiniz doktor bey bir şey sorabilir miyim.
-Buyurun, dedi doktor elindeki kağıtlarla ilgilenirken.
--Efendim ,belki soracağım şey anlamsız gelebilir belki saçma görebilirsiniz.Onun için mümkünse beş dakika kaspıya gelebilir misiniz.Doktor anlam verememişti ama yine de oturduğu yerden kalkıp Cengizin yanına geldi.
-Buyurun ,dedi ve hastahanenin girişine doğru birlikte yürüdüler.Kapıya gelince Cengiz kapıyı gözleyen ve herhalinden üzgün olduğu anlaşılan köpeği göstererek,
-Bakın doktor bey şu hayvan bir saattir kapıyı gözlüyor...Sanki içerde sevdiği biri varmış gibi de üzgün...Ben bu köpeği ve sahibini az da olsa tanıyorum.Tesadüfen burda gördüm ve meraklandım.Bütün odalarınızda da aradım yok sahibi...ama köpek burda olduğundan emin...Ne dersiniz bu duruma.
-Gözetim odalarına da baktınız mı...Yukardaki hasta kabul bölümüne,yataklı bölümlere...
-Hepsini tek tek gezdim doktor bey,bulamadım...
-Hımmm,o zaman tek yer kalıyor,inşallah orada değildir...derken doktor hem köpeğin haline hem de Cengize üzülmüştü.
-Buyurun içeri girelim de morg görevlisine soralım.

Cengiz bu son cümleyle yıkılmıştı adeta,aklının ucundan bile geçirmemişti o gizemli adamın ölebileceği ve morgta olabileceği.Sessizce doktorun dediğini yaptı ve doktorla acil odasına girdiler.Doktor telefonla bugün morga gelen kimsesiz olup olmadığını sordu görevliden.Aldığı cevap çehresinin ekşimesine neden olmuştu.
-Herhangi bir kayıt isim vs var mı ,diye sordu.
Aldığı cevap olumsuzdu.Cengize döndü ve ,
Bir kimsesiz ceset varmış ama herhangi bir kayıt yokmuş kimliği hakkında.   İnşallah tanıdığınız kişi,köpeğin sahibi değildir...
-İnşallah,inşallah,inşallah...diye tekrar etti üç kez cengiz de görmeye cesareti yoktu.
( Yaşıyoruz..... 8 başlıklı yazı Lütuf VELİ tarafından 5.11.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu