HOCAMIN DOLMA KALEMİ

 

İncecik sarı renkli ucu vuslat ettikçe kâğıda, kıvrıla kıvrıla raks ediyordu. Çağlıyordu gece mavisi mürekkep beyazda. Dalgaları okura göre değişen sözcüklerle…

Kim demiş ki doktorların yazısı güzel olmaz diye… İnci gibiydi…

Kan akıtan kalem

Kan kesen kalem

         Öyle beylik sözler, siyasi konular yazmıyor, kan damlatmıyor bu

kalem; Yaşamın kendisini hatta bazen devamını yazıyor.

Yazan tarafın duyguları çok iyi anlaşılmaz. Kesin kararları duyarsınız onlardan; “Sizin için doğru olan budur, karar sizin” gibi. Bu karar yaşamın bitmesi ya da devamı kadar iki yanı keskin bıçak olabilir. Kalakalırsınız yaşamın çıkmazlarında.

Kolay değildir “doğruyu siz bilirsiniz” diyebilmek. Kolay değildir engelliye açılacak yolun kapısını aralamak, içeriye girmek. Hem de hiç kolay değildir.

Günlerce, aylarca düşünürsünüz, ne yapsam acaba…

Tabi düşünmek için zamanınız varsa…

Son kararı gerçek verir…

Ameliyat masasında uyumaya hazır bulursunuz kendinizi. O duygularını tanımadığınızı sandığınız doktorunuzu arar gözleriniz. Ekip bilimsel, teknik ve duygusal her haliyle hazırdır. Ama ısrarla “hocam gelmeden uyumam, uyutmayın” dersiniz.

Çünkü paylaştıkça ve yıllar geçtikçe anlarsınız ki, doktorların yüreğinin insan yanı hep saklıdır. Meslekleri gereği, işlerini en iyi yapmak adınadır bu saklanışları.

Uyandığınızda nelerle karşılaşacağınızı bilirsiniz. Bazen işler yolunda gitmese de, ameliyat odasında bulunan herkes sonucun ne olacağını bilir.

İlk saatler, ilk günler durumun ağırlığına göre ilk aylar acı ile kıvranırsınız. Acının büyüklüğü eksilen organı küçültür. Acı azatlıkça yok olan organınızı kullanmaya çalışırsınız. Çünkü bedende eksilen beyinde eksilmez.

Beyin ve yürek ne kadar büyükse, yeni durumunuzu kabul etmeniz o kadar kolay olacaktır. Yoğu var etmek çabasına girersiniz.

Arada isyan etseniz de, çok zorda kalmadığınız sürece başkalarından yardım istemezsiniz. Yinede başkalarına en az ya da hiç bağımlı olmadan nasıl yaşarım, sorusuna yanıt bulmaya çalışırsınız.

İşte böyle karmaşık bir zamanda doktorların yüreğinin saklı yanı, gün yüzüne çıkar. Şaşırır kalırsınız.

Sizi sizden daha iyi düşünen, yaşatmaya çalışan yürekle ve “sizi yaşattık, organ eksiklerine aldırmayın” diyen sıcak bir sesle… Ardından sizi nitelikli yaşatmak arayışı ve çabası başlar.

İncecik sarı renkli ucu vuslat eder kâğıda ve “hastamın daha nitelikli yaşaması için… gereklidir” yazan raporu okursunuz.

Hastanın yüreğinde ki burukluk dönüşür sevince. Gülümsemesi yayılır kâinata, ilk kaynaktan akan yeni ışık gibi.

Kim demiş ki doktorların yazısı güzel olmaz diye… Işıktı, pırıl pırıl parlayan;

Kan kesen kalemden çağlarken gece mavisi mürekkepten akan.

 

1 Aralık 2010

 

Rahime Kaya

 

 

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

 

Yaşamınızdan şikâyetçiyseniz ve en çok acıyı sizin çektiğinize inanıyorsanız

Birilerinin sizi aramasını ve ilgi göstermesini istiyorsanız

Yeniden yeniden düşünün ve etrafınızda bunları düşünmeye, istemeye bile zamanı olmayan insanlar olduğunu görün…

Normal insanlar için sıradan olan birçok arzunun, dileğin ve yaşamın hoş yanlarının onlar için ne kadar lüks olduğunu öğrenin.

Düşünün sizden farklı yaşayanları düşünün.
 
************
 

Saygıdeğer kalem dostlarım

“HOCAMIN DOLMA KALEMİ” isimle deneme çalışmamı, "Haftanın Deneme yazısı" seçen değerli oylarınız ve yüce yürekleriniz için teşekkür ederim. Bu yazı benim için çok önemliydi. Zire onikibuçuk milyon insan var o yazıda…  Her birinizi ayrı ayrı saygıyla selamlarım.

( Hocamın Dolma Kalemi ...3 Aralık Dünya Engelliler Günü Özel başlıklı yazı rahime-kaya tarafından 2.12.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu