RIZIK

                                    İnsanoğlu hep RIZK endişesi duymuş ve korkmuştur.ALLAH’a inanır,rızkın Allah tarafından verildiğini bilir.Rızkı kesildiği zaman öleceğini de bilir.Bilirde bilinçsiz bilir.Bilse ki Cenabı-ı ALLAH her yarattığı mahlukatın rızkına kefilim dediğini.Kimine çok,kimine az,bazen çok,bazen kısar,amma ölçülü ve kesintisiz verir.

                                   İnsanoğlu çok çalışıp kazancını rızk zanneder.Oysa rızk ağızdan mideye giren kana karışıp,posası dışarı atılandır.0ndan çıkan posada başka canlılara rızk kaynağıdır.

                                    Hayvanlar alemi o günkü rızkı için hareket eder yer içer yarınını düşünmez.Ağaçlar bitkiler durdukları yerde gezmeden dolaşmadan ihtiyaçları kendilerini bulur.Her nedense bunları görürüz biliriz de niçin bu kadar hırslıyız,cimriyiz,para,mal,mülk ihtiyacımızdan fazla yığarız,öteki aleme götüremiyeceğimizi de bildiğimiz halde!Öldükten sonra mirasımızın savrulacağını hesabını da vereceğimizi düşünmeyiz.Kazanç helal de olsa,haram da ikisininde hesabı karşılığı VAR.Siz sıkıntısını bu dünyada hırsla cimrilikle uykularınızın kaçmasıyla zaten çekmişsiniz.

Birde bu dünya yetmiyormuş gibi,mezarda çekmeye hesap vermeye adayım diyorsunuz.Mirası yiyen,gelin,damat,torun,belki de eşiniz sizden sonra evlendi.Tahtınıza oturan bu şahıslar size FATİHA okumak akıllarına gelecek mi?

                                    Mirasınızla gezerler ken,tozarlar ken,yer ken NE DERSİNİZ..?ALLAH c.chu meyve,sebze,tahıl gibi yiyeceklerimizin içine proteini fayda ve zararlarını,zengine,fakire göre milimetrik hesabla koymamış.

Zengin portakal alırken Washington olan irisini manavdan pahalıya alır.Fakir pazardan küçüğünü ve ucuzunu alır.İçindeki vitaminler,tat,vucuda sağladığı yarar aynı.Zengin fazla yediği ve beslendiği için fazlalıklarını atmaya çalışır.Fakirin hiç olmaz sa böyle bir derdi yok.

                                             Kuran-ı kerimde Rızk ile ilgili ayetleri mealinden bulup okuyunuz.ŞURA suresi

 12-19-27 ZARİYAT suresi 58 MAİDE suresi 67-114 ANKEBUR suresi 62-60-17 RUM suresi 37 CUMA suresi 11- BAKARA suresi 212-261-245  daha bir çok ayetler var.İnanın korkmayın cömert olun.Helal kazanın.Şeytanınız sizi fakirlikle iç güdünüzle sizi kokutmasın.

                                                Ecelden kaçınılmadığı gibi,rızkınızdan kaçamazsınız.O bir şekilde sizi bulur.Kazancınız sizin rızkınız değildir.Ancak içinden rızkınız kadarını yiyebilirsiniz.Elinizdekalan ise kim bilir kimin rızkı.Sizin onu tayin etme hakkınız YOK.

Annesi,babası ölen çocuğun veya hayvanların rızkı bir şekilde devam etmiyor mu?Sen mi çocuklarının rızkına kefil sin…!

Niçin çoluk çocuğunun geleceğinden kuşku duyuyorsun.Kader’e inanmıyormusun.Kaderin içinde rızk,ecel,kaza,bela,hastalık gibi daha bir çok gibi şeyler var.Lafla değil.Akıl,beyin,düşünce,gözlemle ALLAH ın rızka kefil olduğuna ve verdiğine İNANACAK.HELAL kazanç elde edip yiyecek,yedirecek sin.HARAM er geç bir sebeple elinden çıkar.İster inan,isterse inan ma.

                                         Muhatabın DÜNYA işleri.Sonuç’a bakmanı tavsiye ederim.SULTAN SÜLEYMAN’A KALMADI sana bana ona mı KALACAK……!

VESSELAM.

                                           4 DE 1 lere sevgi,saygı ve hürmetlerimle.

 

RIZK BİRDİR KEFİDİR.

CENABI ALLAH c.c. HU.

KUŞKUYA GEREK VAR MI ?

BİR İKİ OLUR MU…?

İKİ SENİN OLUR MU…..?

Cahit Yetgin den.

( Rızık başlıklı yazı cahit-yetgin tarafından 23.12.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu