Hocam


       Bügün hocam diye başlamak bana keyif verdi.İzmir'den  diye hocam diye hitap ettiğim değerli şair ustam Mustafa Özçiçek abim vatandaş 7  serisi şiirler yazmış vatandaş'a uyansın diye;diyorki yazdım ama hala vatandaş anlamadı diyor.Bende hocam memlekette okuyan insan çok az ,yok denecek kadar ama birgün anlayacaklar elbet dedim.
     Hocam İzmir'de yaşıyor kendisi vatandaş 7 serisi  en az altışar dörtlük olan bir şiir'ler  serisi  yazmıştı ama ,benim bir şiirime yorum yapmış saygıdeğer şairim ben anlatamadım bunca yıldır vatandaşa ama siz şiirinizde çok iyi anlatmışsınız diyor beni tebrik ediyor yazdığım (Satılmadık yer kalmadı)bir şiir dolayısıyla,İnşallah ileride o şiiri zizlerle paylaşırım.
     Bende bu denememe hocam diye başlamak istedim  ve onun için karalayayım bakayım deneme olmuştur inşallah diyorum.
     Gavur İzmird'e yaşasaydım belki hocam'a derdim hocam yaş kemale erdi bırak vatandaşı sanane.!demekki vatandaş halinden memnun gül gibi geçinip gidiyor.
     Ben bile yazıyorum diyorumki " kardeşim halimden memnunum"bulgur ,nohut,mercimek yeter bize,sanane elin gemisi,sanane elin vapuru, yatı,katı  karnın doysun yeter şükret haline daha ne istiyorsun kardeşim.
     Çık dolaş  Üsküdarı,Kanlıcayı,Çengelköyü bak  insanlar erkenden nasıl işine gidiyor ,kendi kendine sorun çıkarma,bak memlekette şair, yazarlar istedikleri gibi  nasıl yazıyorlar yazılarını ve şiirlerini,hiç atlıyorlarmı dizelerini.
     Git resmini çek şu arenanın  görmesen'de, resmini çekmek suç değilki kardeşim çekemedim diye kendi kendine kızıyorsun
     Kesin beni diyorum,atın demiyorum,yeter kardeşim herkes beni sıvazlamasın birazda  kızsın bana,ben bile nankör bir milletiz diyorum kendi kendime.Bazen diyorumki ben bu kadar bencilmiyim,bazende  diyorum ki arkadaş herhalde  ben bu memleketin delisimiyim neyim.
 
Bazende diyorumki Yaassak yok kardeşim;
Polis çay içmeye geliyor bahane
Muhabbet şahane
Ver kimliği şakayla

Eskiden böyle değildi
medeniyet arttı
boynumuz eğildi

TC sorgula
şakayla
benim kimliğimi almadılar
zaten hemen tanıdılar
çay ocağındayım
gel benden bir çay iç demedim
bundan sonra  belki,
diyeceğim,

Şaka şaka olurmu çayın lafı
Aldırmayın bu densizin olur gafı

Medeniyet gitmez hiç bir zaman elden
Sanki memleket batmış
 tık oluyoruz esen yelden

Hocam memleket batmış diye anlattınız
bırakın artık biz halimizden memnunuz
ama kimse anlamadı diyorsunuz.

 Ne diyeyim bu vatandaşa seksensenedir söylüyorsunuz
 anlamadıysalar,benim bu yazımdan hiç anlamazlar
(Söz meclisten dışarı)
 

İbrahim Yıldırım

25.01.2011

( Hocam başlıklı yazı İ.YILDIRIM tarafından 2.02.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu