Hareketli Siyah Kediler
 
Bir ‘Kara Kedi’ Hikayesi


O sabah, günün ilk ışıklarıyla okuduğum kitabımı ihmal etmiştim. Bir şey beni sahile çekmişti. Beşiktaş iskelesinde bir banka oturmuş, uzaktan balık tutan amatör balıkçıları izliyordum. Bana en uzak mesafedeki bir adam dikkatimi çekti; 60 - 65 yaşlarında, tuttuğu balıkların çoğunu başına toplanan üç-beş kediyle paylaşan bir adam. Kalkıp yanlarına gittiğimde ‘Süleyman abi’ ve ‘kara kedi’yi yakından tanıma fırsatım oldu. Süleyman abi bir acayip adam, kara kedi bir acayip kediydi…Diğer balıkçılar Süleyman abinin bu halini öğrenmişler, onun tabağından kedilere ikram yapıyorlar. O da onlara önlerindeki kovalarından esirgedikleri cömertliği kendi tabağından yapmalarına müsaade ediyor, şaka yollu sitem ederek onlara takılmaktan da geri kalmıyordu.

Kedilerin arasında da bir kedi vardı ki tıpkı Süleyman abi gibi hemen dikkati çekiyordu. Kedilere yapılan ikramı kapmak için hiç acele etmiyor; Süleyman abinin onun payını nasıl olsa vereceğini biliyordu. Zaten oltanın ucundakilerden kendisine bir pay kalmazsa tabağın içindekilerden bir tane aşırma hoyratlığına ses çıkarmayacağını da biliyordu. Hatta diğerlerine göre daha küçük olan bir tekir kedinin önündeki balığı almasına bile göz yumacak kadar cömertti bu hayvan. Dedik ya bu kara kedi bir acayip kedi…

Kim bilir kaç kişi bu garibi ‘uğursuz’ diyerek tanıma fırsatından uzak kaldılar. Sanki kedi kediliği bırakmış insanlara insanlık dersi veriyordu….

Sevgiyle kalın……
 
( Bir ‘kara Kedi’ Hikayesi başlıklı yazı Mehmet EMİN tarafından 10.02.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu