YOLCULUK
Bir hayal yolculuğudur hayat.Ne kadar sürerse sürsün görünen sonla görünmeyen sonsuzluğa ulaşır…
Bilinen mevsimlerden, bilinmeyen mevsimlere yapılan bu yolculukta azığımız sevgidir;suyumuz sevgi.Sevgimizi verebildiğimiz sürece yüreklerde çiçek açılmasına sebep olabiliriz.

Yukarılardan bir yerlere takılıp aşağıları aydınlatmaya çalışmak şöhret; çevresinden ışığını halka halka çoğaltmaktır sevgi.
Hiç bir şey diye baktığımızdır belki de en önemli şey.Bu yolculukta geçip giderken üzerine bastığım yollardan,izinsiz baktığım gökyüzünden,
Rumuz olarak adını kullandığım buluttan özür dilerim.
Arla süslü düşüncelerimde;
Kızarıklığımı bayrağıma katın,
Saçlarımın rengini toprağıma,
Vatanın sınırlarını damarlarımdan çizebilirsiniz,
Sizi birkaç asır beklerim nöbetlerimde..
Hayata beni er olarak gönderen yüce yaratıcının huzuruna
Fakirlik imtihanından,
Cahillik imtihanından,
Şöhret imtihanından,
Kibir imtihanından ve
Bağımsızlık imtihanından başarıyla ve er olarak ona döneceğim için çok mutluyum.Er yaratılıp er olamayan ,erlik kavramından uzak yaşayıp erliğe tuzak kuran bütün olumsuz kimliklerin bir gün yenileceğini bilerek ve inanarak sonsuzluk yolculuğunun bir neferi olup,Ona varacak menzilin de nöbetci adayı olmak onurundayım.Tek sermayem var sevgi,sevginin açamayacağı hiçbir imtihan kapısı yoktur…..diye düşünüp onun için paylaşıyorum bana ilham edilen düşüncelerimi.Aşk ,Vatan,Din motifleriyle süslü bu şiir yolculuğunda bana eşlik eden bütün yol arkadaşlarıma ve dostlarıma saygı ve sevgilerimi sunuyorum…
Ölümlü sonların ölümsüzlük başlangıcı olması dileğiyle
Hasan TOPCU

( Yolculuk başlıklı yazı Hasan Topcu tarafından 24.02.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu