Mutluluk dolu, dertsiz, gamsız bir yaşam düşlenirken tam da sosyo ekonomik koşullarla bunu sağlamışken insanlığın yakasına yapışıveriyor doğal afetler. Bu bağlamda son günlerde Japonyada yaşanan korkunç felaketi düşünüp Japon halkının acılarına da ortak olmak istedim. Tabi denilebilirki ortadoğuda da politik sıkıntılar ve buna bağlı sosyal felaketler olmuyor mu? Oluyor tabi ama anlam ve içerik farkı itibariyle Japonyayı ele almak istedim.
Bu ülke homojen yapısı, gelenekci yaşamı önemsemesi ve disiplinli çalışma düzeniyle batı uygarlığından farklı periyotta gelişmiş, bilimsel açılımlarda yarı bağımsız bir yol izlemiş hatta zaman zaman ülkemiz politikacılarına ilham kaynağı oluşturmuştur. Gördük ki onca ilerlemiş teknolojisine nazaran bazan öngörü zorluğu yaşamış. Üstelik 1940 lı yıllarda başına gelen nükleer felakete rağmen. Ne gariptir ki deprem ve tufandan sonra tekrar yeni bir nükleer felaketin eşiğinde, umarın kötü gelişmeler olmaz. Tüm gelişmiş ülkeler bir an önce bu olumsuz duruma bir çıkar yol bulurlar yoksa bugün lokal bir sıkıntı gibi duran bu felaket tüm dünyanın başına uzun yıllar silinmeyecek dertler açabilir.
Bu felaketin dışında kalan biz sıradan fertler nükleer güce sahip tüm ülkelere seslenip bu sakat ve kontrol edilemez işten biran önce vazgeçilmesini istemeliyiz. Zira öyle bir dünyada yaşıyoruz ki bana ne, bana değmeyen yılan bin yaşasın deme mantığının kalmadığını görmeliyiz. Kuş gribi, domuz gribi diye çok daha az insan ölürken bile büyük bütçeli kampanyalar yapılıyorsa bu pusuda bekleyen ve tüm dünyayı ilgilendiren kıyametin ayak seslerine de kayıtsız kalmamalıyız.
Ben öyle inanıyorum ki bu işler sıradan duygusal tepkisel boyutları çoktan aşmış çözüm getiren güçlü seslere gereksinim duymaktadır. Çocuklarımızın ve torunlarımızın yaşama haklarını şimdiden gasbetmemek için acil çözümler istemeliyiz. İnternet ortamı bu tip iletişimler için büyük kolaylıklar sağlıyordur herhalde. Tüm insanlığın ve insanla ortak bir dünyayı paylaşan tüm yaşayanlar için insan eli felaketlere hayır.
Felaketzede Japon halkına da geçmiş olsun tüm insanlıkla beraber.
 
Hüseyin Durmuş.


( Felaketler başlıklı yazı Hüseyin Durmuş tarafından 15.03.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu