1980 öncesinin dünya dengesine bakalım.Dünya iki kutupludur.Vaşova paktı ve Nato,ABD nin karakolu.ABD Asya da güç kaybediyor.Afganistan'da mücahitler Rusya'ya karşı kahramanca savaşıyor.ABD  Usame bin ladin'e yardım ediyor.Hatta CIA nın ajanı olduğu söyleniyor..
Sonuçda Rusya bu direnişe karşı koyamıyor.Ve savaşı kaybediyor.
Çarlık Rusaya'sından beri sıcak denizlere inme hayali de bir başka bahara kalıyor.

Varşova paktı çökünce dünya dengesi değişiyor.Garbaçov'un glasnost açıklık,ve yeniden yapılanma çabaları sonuç vermiyor.Sovyetler birliği dağılıyor.Artık dünya tek kutupludur.ABD nin yaşaması için yeni bir düşman gerekliydi.Bunu dünya kamu oyuna şöyle duyurdu"Fundamantalizm"ve Lideri Usame bin Ladin İngiltere'de tedavi görmekte olurken 11 eylül deİkiz külelerine saldırı olur.Faili Usame bin ladin'dir.Ama siyaseti yakından takip edenler bunun failinin USA nın derin devleti olduğu kanısındadır.Bu saldırıda hiç bir İsrail vatandaşı hayatını kaybetmez.

USA nın BOP projesi devrededir.Artık Irak'a demokrasinin gelmesi gerek.Bu sebeple Irak işgal edilir.Kuzey Afrika ülkelerinde demokrasi adına ayaklanmalar başlar.!Türkiye de iktidar değişir.10 yıl boyunca İktidar'ı sağlayanlar etkisiz bir muhalefet partileri  ile Türkiye'yi yanına alır.

Bölücübaşı gibi,artık Ladin'de miadını doldurmuştur.Bir operasyonla Ladin'in hayatına son verirler.

Ladin in cesedi İslami usullerle! okyanusun derinliklerinde balıklara  yem edilir.

Dünya artk yeni bir güne, USA ,Obanama'nın gelecek seçimi garanti altına aldığı bir güne merhaba demaktedir.
Beyazsaray önünde şenlikler yapılır,Şimdi misilleme eylemlere karşı bazı ülkeler alarm durumundadır.
 
Bakalım Dünya'ya nizam verenlerin son adımları ne olacak?
 
"eşkiya dünya'ya hükümdar olmaz"
( Usame Bin Ladin Ve Sonrası başlıklı yazı M.Filizman tarafından 5.05.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.