Zehra Ayşe’den okul yolu bitimine ayrıldı.Biraz yürüdükten sonra Zehra’nın evleri gözüküyordu.Zehra ;kendi kendine gitsemmi acaba? aslında evde kalsam ,tek başıma biraz kafa dinlesem ,bilgisayara biraz takılırım, zaten kimse de beni rahatsız etmez, birazda derse çalışırım ,iki yumurta kırar tavada yerim ya..nolacak yani..



Bilgisayarın medya playerinden tatlı bir melodi buldu , biraz müzik dinleyeyim ..bu gün biraz sıkıcı geçti ders ayşe ararsa bir şaylar uydururum diye içinden geçirdi..



..Okul kıyafetleri ile divana uzandı,palayerdeki müzikte ne güzel çalıyordu..sanki ninni söylüyordu..zehra kendini salmak istdi .Birden" okul kıyafetimi çıkarmadım bari onu çıkarayım ".dedi..



Kalktı yavaş yavaş kıyafetlerini çıkardı ve dolabına yerleştirdi.Daha sonra gündelik elbiselerini giydi...Aslında ayşelere gitmsede olurdu..Gündelik elbiselerini giydikten sonra tektrar kanepeye uzandı.



" İnşallah telefon etmezde rahat rahat evde dinlenirim...be oh be dünya varmış " dedi.müzüğün güzel sesi zehraya adetâ sevgili annesinin küçük iken söylediği ninnisi gbi gelmişti..yavaş yavaş gözleri kapanıyordu o kadar güzel bir tatlı uyku gelmişti’ki ,ne güzel bir şekerleme yapıyordu...


Bu güne kadar böyle bir rahatlama görmemişti ve şekerleme yapmamıştı....

Acaba neye hikmetti,neye işaretti bilemiyordu..

Fazla zaman geçmeden sehbanın üzerindeki cep telefonu telefonunun zili çaldı...

Bukadar güzel uykusu olacağını bilseydi cep telefonunu kapatırdı.Uykusu artık bülünecekti belkide uyuyamayacaktı...



Bakmak istiyordu am güzel tatlı uykunun rehaveti ona engel oluyordu.

Tatlı uykusunun bozulacağını hiç istemiyordu...Yarı uykulu yarı aygın yinede Zehra kendisindeydi..".Ayşe ise tekrar arar, işi olan arasın be ne güzel uyuyacaktım" dedi kendi kendine...



Telefonun sesi kesilmişti,İnşallah Ayşe değildir..diye aklından geçirdi..Ne güzelde tam uykuya kontastiyasyon olacakken bu güzel şekerleme bölünürmüydü? Ne yapsın Zehra "arkadaşlık için bazen uykuda bölünecek" dedi kendi kendine

Zehra tam uykusuna tekrar dalacaktı’ki Ayşe’nin telefonu tekrar geldi...

Ama bu sefer susmuyordu..".Zehra çare yok açmam gerek" dedi. Zehra şiirleride çok severdi,hemen aklına şu dizeler geliverdi..

Zehra:-Ayvayı yedin ey fani.

Ayşe’ye gitmesen olmazmı yani...



Hemencik iki dize buluvermişti, ne de çabuk aklına gelmişti..

Telefon halâ çalıyordu,artık ayşeyi çok bekletmek olmazdı.Yoksa şakada olsa ayşe kızabilirdi ,çünkü ayşe haklıydı...Zehra Ayşe’yi aramamıştı..onun için Ayşe’nin telefonuna bakmasa olmazdı....



Ve telefonu açtı:-efndim buyurun ?

Telefonu açar açmaz Ayşenin tatlı sesi kulağına gelmişti...

Ayşe :benim zehra hani arayacaktın?..

Zehra:-kusura bakma Ayşeciğim...inanın biraz yorgunluktan olacak biraz uyumuşum...

Ne güzelde uyuyordum...sen aramasaydın belkide uyanamazdım...

Ayşe:-ne demek uyanamazdım...telefonon sesini duymadınmı?

Zehra:-Duydum duymasına da senin olduğunu unutmuştum...ikinci telefonunda ancak fark ettim..

Ayşe:.- hadi hazırlanda bize gidelim..

Zehra:-Gitmesem olmazmı ?

Ne güzel uyuyorum başka zaman olsun...

Ayşe :-Ya olurmu ya ayol ..

Ha yarın olmuş ha bu gün ..

Ne fark eder?

Hadi naz etme...

Ayşe’ciğim gel diyosun ama ,Annem duyarsa bana ne der? Kızmazmı saçımı başımı yolmazmı?

Ayşe:-nereden çıkarıyorsun..annenin saç baş yoldğunu,melek gibi Nazlı teyzam var..

Bir şey derse bana gel...

Tamam ama el alem bize ne der bak annesigil bir gün evden ayrılınca arkadaşına gitti evi bıraktı .bu kız her şeyi yapar valla demzelermii?..

Ayşe :imse bize karışamaz,kimin nesine ?



Biz kötü bir şeymi yapıyoruz...arkadaşça evde ders çalışıp ,yemek yiyip yarınki yazılıya çalışıp yarına çalışmış kafa ile okula gidelim dedim...dedimse yanlışmı dedim...bunun neresi yanlış Allah aşkına söyle zehra..

.

Bana güvenmiyorsan gelme...bir daha tekrar etmem...bu zamana kadar sana hiç teklif ettimmi?Benden bu zamana kadar zarar gördünmü?Sen bilirsin bu bir fırsat işte bir daha böyle sohbet ele geçermi..?

Yoksa konuşmam ha...iyi düşün....



Zehra Ayşe’nin bu güne kadar her şeyi idi...buna hayır dese olmazdı...zaten hayır demiş olsa Ayşe’yi darıltacaktı ...belkide arkadaşlık ları ,dostlukları sarsılacaktı...düşündü :Ayşe’den zarar gelmez o iyi bir kızdır dedi...



Son kararını verdi,Ayşe’nin evine gidecekti..

Bir sürü konuşmadan sonra



Ayşe:-

Çabuk hazırlan ..yoksa Arabaylamı aldırayım..

Zehra :

-zahmet etme,Ayşe’ciğim ben gelirim...



devam edecek...devamı üçüncü bölümde...
( Şeytanın Planı...2 başlıklı yazı M.Ali Ünsal tarafından 5.05.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.