Şeytanın planı(6) Gün batmış ,her yer kararmış artık akşam olmuştu.Yavaş yavaş evlerin
Pencereleri kapanıyordu..
Yemekleer yapılmış artık hazırdı…Gelecek olanları bekliyorlardı.
Kapı zili çaldı,gelen Ayşe’nin babası
Necip bey’di.Ayşe babasına önce " hoşgeldiniz" babacığım dedi

Epey ıslanmışsınız.sobayı hafiften ateşleyimde biraz ısınırsınız..hemde evin ayazı kırılmış olur.Ayşe önce şemsiyesini aldı

.Dışardaki balkonda yağmur vurmayan bir yere koydu…Daha sonra ceketini aldı sobanın yanına bir sandelye koydu üzerine ceketi düzgünce koydu.Bahar havasıydı ama yinede sobayı ateşlemek gerekiyordu…

Böyle havalar nevsim geçişlerinin bir bölümüydü…dikkat edilmezze her an insanı hasta edebilirdi.Çok dikkat etmek gerekiyordu…

Ayşe sobayı yalandan ateşledi.*(1)..Artık evin ayazı kırılmış oda bayağı ısınmıştı…O anda Ayşenin ağbeyide geldi ,ayak sesinden anlaşılıyordu..Firdevs hanım ve zehra yemekleri hazırlamış yavaş yavaş getirmeye çalışıyorlardı…

Bir yandan Ayşşe’de yer sofrasının altına bir sergi sermeye çalışıyordu.Bu sergi sofranın altına serilir ve küçük ekmek kırıntıları sağa sola saçılmasın dağılmasın diye tedbir amaçlı güzel bir alışkanlıktı..Ayşe sofrayı serdi..

Firdevs hanım ve zehra’da yemekleri sofraya taşıyorlardı. Ayşe’de yardım etti,sofrada hiç bir eksik kalmamıştı.Sofra’da dört beş çeşit yemek vardı.Nede olsa evde Ayşe’nin misafiri vardı ..bu kadar olacaktı tabi’ki..

Önce evin resi Ayşe’nin babası oturdu,daha sonra Annesi ,ağbeyi sonra Zehra ve en son Ayşe oturdu…Hep birlikte akşam yemeği yediler…Zehra Ayşe’lerin yemeğini beğenmişti.Yemek bitmiş artık yavaş yaş sofradan kalkıyorlardı..Ayşe hemen çayı ocağa koydu,sofra’yı toplamak için ev halkına yardım etti..

Ayşe’nin babası televizyonu açmasını söyledi. Ayşe hemen televizyonu açtı,zaten biliyordu sormadı nereyi açayım diye .haberleri izlemeye başladılar ,çeşitli haberler vardı..Ayşe’nin annesi Zehra’yı yalnız burakmaması için Ayşe’ye " kızım sen arkadaşının yanında otur" dedi.

Ayşe arkadaşı ile sohbet ettiler,yarın yapılacak olan yazılı imtehanına çalıştılar..Aynı zamanda ayşe tavşan kanı çaylarıda demlemiş,ne güzel de demini almıştı.Hep birlikte çaylarını içmişlerdi.
Zaman bayağı geçmiş ,Ayşe ve Zehra derslerine sımsıkı çalışmışlar ,yarınki sınava
Çalışmış bir öğrenci olarak katılacaklardı…
Önce Ayşe’nin babası.-" ben yorgumun yavaş yavaş yatayım" dedi , odalarına gitti.Daha sonra ağbeyi yatmak için izin istedi..En son Ayşe ve zehra birde Ayşenin annesi kalmıştı.

Onlarda yavaş yavaş yatma hazırlığına başlamışlardı.

(*)1..yalandan ateşlemek:Her zamanki gibi sobayı çokca yakmamak beş on dakikalığına yetecek şekilde..

m.ali.ünsal.

Devamı 7 .bölümde..devam edecek..

( Şeytaın Planı ..6.. başlıklı yazı M.Ali Ünsal tarafından 9.05.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.