Doğu ve batı ayrıştırması turnusol kagıdı ile yapılan deneyin asit ve baz özelliğine göre rengini değiştirmesi gibi bir AYRIŞTIRMA  çabası SİYASAL ARENADA sürgit devam ediyor.

         Siyasal dönüşüm,netice olarak sosyal hayatı da doğrudan etkiliyor. Öyle ki siyasal ve sosyal anlamdaki bu dönüşüm,TV  kanalları ve gazetelerde renklendirilerek, OY  tablosu şeklinde  toplum önüne sunulduğunda bariz farklılık ortaya cıkmaktadır.

         Türkiye coğrafyasına bakıldığında,siyasal farklılaşmanın yanında, kadın, erkek ve çocuklar acısından ayrı ayrı veya bütünsel olarak değerlendirildiğinde SOSYAL farklılaşma da  kendiliğinden,hiçbir bilimsel veri olmadan, sırf gözleme dayalı olarak ortaya cıkar          

          Doğu ve batı,Türkülerle bile benzerdi  birbirine ama artık türkü dinlemeyiz ki batı da biz…Uzun havayı ağıtı,hoyratı dinlerken gayri ihtiyari elimizi,soldan sağa  sallarken şimdilerde,selam vermek için bile kaldırmaz olduk, elimizi…

           Düğünlerin,son seronomisi olarak cektiğimiz,halayı bile çekerken,karıştırır olduk adımlarımızı,ne davulun sesi davul, ne zurnanın sesi  zurna ,hepsi bir orgdan cıkarken ses, kandırır oldu hepimizi..

           Kasket vardı..Asgari müştereğimiz,oda şimdi dönüştü,cup oluverdi, beyzbolcuların kine benzedi, ...Artık,ne başımız benzeşti, ne de kot giyen kıcımız..Acıkta kaldığını bilseydik,giyermiydik ki o kötü kotu

           Saçlar güneş bile görmeden başaklar gibi sarardı,kimisi kızılla dolanırken süs köpeğinden farksızdı . Bilmiyordu ki bütün süs köpekleri birbirine benzer,orjinalliği yoktu.

           Eş değiştirme moda olurken günübirlik, lut kavminin akıbeti unutuldu,dizboyu rezillik..Facekolizm ,alkolizmden yuva dağıtırken daha beter , oldu.

          Adamım diye bıyıkla dolaşırken,Yek diğerinin tarlasını sürdü, evdeki tarlayı başkasının sürmesine dahi ses cıkarmaz ,oldu.Senin anan da böyle değildi. Ama avradının,anasına bakmadık ki çocukların, böyle olsun.

            O……ğun, asalet diye yutturulmaya calışıldığı toplumda, asaletin huydan kaynaklandığı unutuldu. Hukuk taki adı cinsel özgürlük olurken, fahişeliğin adı döndü, bedensel işçiliğe

             İb…lik bile moda diye yutturulurken, eline tıpa diye aldığı şişeyi,unuttu ayakta bile işemeyi. Yetmezmiş gibi birde sanatçı diye servis yapılır oldu,yaygın medyada…            

            Tekno müzik ,pop müzik gibi ayraclarla ,aykırılıklar varmış gibi gösterildi ve aynilikler, kültürel bazda bozulmaya çalışıldı.Batılı kentlerde yasam değişirken, doğu yerinde saymaya devam etti.Sosyal erezyon,bitirdi benzeşliği,tabii ki bitiremez kardeşliği…

            Kendi bölgesinde eti bulgurla karıştırıp, kırk  çeşit yemek yaparken ,batıda fast food ,kanserojen  dondurulmuş yiyecek ,pompalanarak yiyecekler bile tatsızlaştı.Unutulmasın, tatlandırır tüm dünyayı,Türk lokumu .Lokum ki…her zaman ağır çeker, içindekilerin toplamından..…

            Aile planlaması denilerek,yek-dü ile batıda 1970 ten beri nufus yaslandırıldı,doğu da kendi halinde oldu doğumlar…medeniyet geleceğine, doğumla arttı  cehalet ve  fakirlikler..

            Unutmadı tüm Türkler,Malazgirt zaferinde saf değiştiren Ermeniler,Bizansın bir kanadını düşürmüşdü.1936 da Dersim de eşkiyalık ederek ahaliyi kan kusturanlar o gün Bako  idi şimdi Apo..

            .O zaman Kürt derebeyi,general Osetyana mihmandarlık yaptı, şimdi Saloman a yapıyor  . Ama hepsi , o zaman Tunceli yasası ile  bronz elin altında kalmışdı hainler. Aleviyi sunniye küstürenler,kendi kanları ile lekelendiler. Şimdi UYUM  yasalarını kullanrak tüm milleti uyutuklarını zannederler .Ama Anadolu çocugu yemez..

           Suni aykırılıkları, doğal ayniliklerden koparmak isteyen harici güçler ÖZERKLİK hukuki motifi ve ırak konfedarifi ,Osmanlı Türk Birliği tatlandırıcısı ile son tango da halayın boynunu koparmaya yeltenmektedir.

             Kazım KARABEKİR 80 YIL EVVEL  teşhisi koymuştu. Doğuya medeniyet götürülmeli,askeri ziraat alayları oluşturularak ekonomisi kalkındırılmalı ve derebeylik düzenine son verilmeli ,ehil devlet personel rejimi ile insanları kazanılmalı ,muhacır köyleri basamak modeli ile yerleştirilmeli şeklinde raporlar tanzm etmiş ve mamafih bu raporlar göz ardı edildiği ve cumhuriyet kanunlarını uygularken derebeylerin yüceltilmesi bugun AYRIŞTIRMA MODELİNİN ZEMİNİ oluşturulmuştur.

            Ama bu ülkede,akli selim insanlar var.Ne üniter yapı bozulacak ,ne Cumhuriyet ten ödün verilecek ,kardeş kardeşi sevecek ölene de FATİHA  okuyacağız ama kilisenin müziğini  sadece ENİGMA da duyacağız.

              Son konuşan her zaman Türkmen fedailer olur…

( Kardeşlik Köprüsü başlıklı yazı HALİLİ tarafından 6.06.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.