Kayseri'de meslekler ve sanatkarlar; adlı kitap KTO tarafından tanıtıldı.
Bu kitabı;Ahmet Sıvacı uzun çalışmaları sonunda okurları ile buluşturdu..

Kitap geç kalınmış bir eserdi;teknolojinin hızla değiştiği günümüzde bazı meslekler kaybolmaya yüz tutmuştur.

El sanatlarını devam ettirmekte direnen az sayıda sanatkarın hüzünlü hikayesini bulacaksınız.Bir zamanların gözde mesleklerini şimdi bir elin parmakları kadar gönül insanları tarafından yaşatılmaktadır.
.
Semerci,nalbant,kalaycı,bakırcı,teknolojinin hızlı değişimi sonunda yok olmuşlardır.

Bu kitapda yer alan mesleklerin bir kısmını bir beşyıl daha bekleseydik, bu kitapda yer almayacaktı.

Kitap tarihe kayıt düştü..Mazi de kalan bir çok meslekler ve yenilenerek devam ediyor.Bu değişimi yapan sanatkar ruhun zenaatten,nasıl sanata dönüştüğünü anlatıyor. Sanatkarların, zamana teknolojiye direnen hüzünlü öyküsünü bulacaksınız.

Bu kitabın değeri yıllar sonra anlaşılacak.Kayıt altına alınan mazide kaldığı düşünülen mesleklerin öyküsü kendilerinden uzun yaşayacaklar.

Bu değeli eseri yazan Ahmet Sıvacı kimdir?kısaca O nu tanıma öykümü anlatayım.Biz Mesl.lis.de okumamıza rağmen edebiyat meraklısıydık.O son sınıftayken ben yeni başlamıştım Kayseri mes.lis ne.O zamandan beri Hisar,ve Türk edebiyatı dergisinde şiirleri,öykleri yer alıyordu.Tercüman gazetesinin KAYSERİ gazetesi vardı.Bu gazetenin birde sanat sayfası vardı.O sanat sayfasında Ahmet Sıvacı nın desteğiyle benimde bazı makalelerim yayınlandı.
İş hayatına atılmamdan sonra yazmaya nedense son verdim.Yıllar sonra internetin yaygınlaşması ile Ahmet Sıvacı ne yapıyor diye google den aramıştım.Bir edebiyat sitesinde yazıyordu.Bende böylece tesadüfen bulduğum siteye üye oldum, ve otuz yıl sonra tekrar yazmaya başladım.

Kayseri'de meslekler ve sanatkarlar adlı eser de bendeniz de yer aldım.Çünkü bende baba mesleği Şapkacılık işleri ile uğraşıyordum.Bir zamanların gözde mesleğini sekiz köşe kasketlerden sonra;Fatih Kısaparmak'ın" hani babam sekiz köşe kasket giyerdi "dediği,bende babamla bu kasketi yapardık.Daha sonra yeni modeller,sosyo ekonomik gelişmelere uygun değişimi yaparak nasıl bugünlere geldiğimin öyküsünü anlattım.
Bu kitap ve bu konu yerel kalmamalı Türkiye genelinde son günlerini yaşayan meslekleri,ve bu mesleği yapan sanatkarları anlatmalıyız gelecek kuşaklara..

Bazı eserler yazarından,bazı hatıralar yaşayanlardan, daha uzun olacak ömürleri..
Kanatsız kuşlar şehri.Emir Kalkan'ın bir zamanların KAYSERİ sinin değişmini ,insanlarını anlatan eserinden sonra bu eser de kendi alanın da bir ilk olacaktır.
 
Bu kitabın KAYSERİ'ye hayırlı olmasını dilerken Türkiye genelinde böyle bir kitabın yazılması ümidiyle emeği geçenlere teşekkürler.
 
( Kayseri De Meslekler Ve Sanatkarlar, Ahmet Sıvacı başlıklı yazı M.Filizman tarafından 13.06.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.